Cake

Chocolate Orange Cake with Salted Cream Cheese Frosting

sdr

Hello there!

⇒⇒⇒⇒My english speaking friends and chocolate-orange lovers this is the link for the recipe from the amazing site of «HUMMINGBIRD high». ⇐⇐⇐⇐⇐

Είχα φτιάξει αυτή την εκπληκτική τούρτα για την επέτειο μας. Επέτειο πρώτου φιλιού και όχι γάμου, μην μπερδευόμεθα!!

Φέτος λοιπόν που ψάχνω να δω τι θα δημιουργήσω, θυμήθηκα ότι δεν είχα μοιραστεί την συνταγή που βρήκα στο Pinterest και υλοποίησα με απίστευτη επιτυχία. Όσοι είστε fans του συνδυασμού σοκολάτα-πορτοκάλι και αγαπάτε τις κρέμες με τυρί κρέμα θα γουστάρετε πολύ! Είναι φοβερό κέικ, σοκολατένιο, με υγρασία και νοστιμιά! Το ξινόγαλα δίνει πάντα τέλεια υφή στα κέικ! Μπορείς να το κάνεις και να το απολαύσεις σκέτο, με μαρμελάδα ή σοκολάτα. Για εμένα, είναι η αγαπημένη μου συνταγή για σοκολατένιο κέικ. Αλλά κι αυτό το cream cheese frosting με λίγο αλάτι είναι φοβερό! Σλουρπ!

sdr

Ακολουθήστε τις οδηγίες κατά γράμμα( τυρί κρέμα full fat για να σταθεί η κρέμα!) και κάντε μια πολύ μικρή προετοιμασία από την προηγούμενη μέρα – τίποτα σπουδαίο- και θα βογγάτε σε κάθε μπουκιά! Αξίζει τον κόπο!!

chococolate cake with orange 2.jpg
ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ:

για το κέικ
(3 κέικ 15 εκ. διάμετρος // 2 κέικ 20 εκ.)

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 1 3/4 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κούπα κακάο
  • 2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού baking powder
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κούπα ξινόγαλα (εγώ βάζω κεφίρ)
  • 1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού λικέρ πορτοκάλι (ή παραπλήσιο)
  • 1 κούπα καυτό καφέ (γαλλικό ή εσπρέσο)

για το salted cream cheese frosting

  • 1 βούτυρο, πλάκα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κούπες άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη
  • 2 κεσεδακια τυρί κρέμα, κατευθείαν από το ψυγείο
  • ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι

ΠΩΣ:
για το κέικ

  1. Σε μεσαίο γυάλινο μπολ, βάζεις τη ζάχαρη και το ξύσμα τρίβοντας με τα δάχτυλά σου μέχρι να ενωθούν. Καλύπτεις με μεμβράνη και αφήνεις όλη νύχτα (κατά προτίμηση) να αναδυθεί το άρωμα. Πριν το χρησιμοποιήσεις, διέλυσε τους σβόλους με ένα πηρούνι.
  2. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180.
  3. Βουτυρωνειςε τα αντίστοιχα ταψιά (3 των 15 εκ. ή 2 των 20 εκ.) Βαλε λαδόκολλα κομμένη σε κύκλους, να καλύπτει τον πάτο των ταψιών. Βουτύρωσε από πάνω λίγο ακόμα κι άστα στην άκρη. (Αν δεν έχεις δύο ίδια ταψιά, μοίρασε το μείγμα που θα φτιάξεις στα δύο, ζυγίζοντάς το πρώτα. Ψήσε το ένα κ μετά το άλλο.)
  4. Στον κάδο του μίξερ, με το κάππα, βάλε το αλεύρι, τη ζάχαρη με το πορτοκάλι, το κακάο, την σόδα, το baking powder και το αλάτι. Χτύπα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
  5. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, με σύρμα, ανέμειξε το ξινόγαλα, το λάδι, τα αυγά και το λικέρ.
  6. Πρόσθεσε σταδιακά αυτό το υγρό μείγμα στον κάδο του μίξερ στην χαμηλότερη ταχύτητα.
  7. Ρίξε τον καυτό καφέ και χτύπα τα υλικά μέχρι να ενωθούν. Που και που σταμάτα να ξεκολλήσεις με μια σπάτουλα ότι μείγμα έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου. Το τελικό μείγμα θα είναι πολύ νερουλό, αλλά όλα πάνε καλά!!
  8. Ρίξε στα ταψιά και ψήσε για 35′-40′, έτσι ώστε όταν βάζεις οδοντογλυφίδα να βγαίνει με ψίχουλα και όταν χτυπάς ελαφρά με το δάχτυλο σου την επιφάνεια του κάθε κέικ να κάνει bounce και να το αισθάνεσαι σαν σφουγγάρι.
  9. Βγάλε τα κέικ απ’τον φούρνο και άστα να κρυώσουν σε μία σχάρα για 30′.
  10. Βγάλε τα κέικ από τα ταψιά, αφαίρεσε την λαδόκολλα και άστα να κρυώσουν τελείως (κατά προτίμηση όλο το βράδυ ή όσο πιο πολύ μπορείς) πριν τους βάλεις την κρέμα, γιατί αλλιώς θα λιώσει η κρέμα και δεν θα σου κρατήσει τα κέικ σταθερά. Θα γλιστράνε.
  11. Αν έχουν κάνει φούσκωμα, κόψ’το (και φάτο!!) για να έχεις ίσια επιφάνεια.

για την κρέμα

  1. Στον κάδο του μίξερ, με το κάππα, σε μεσαία ταχύτητα, βάλε το βούτυρο να χτυπηθεί και να γίνει απαλό και γυαλιστερό, για 5′.
  2. Στην πιο χαμηλή ταχύτητα, πρόσθεσε την άχνη, και το αλάτι μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ: Δυνάμωσε το μίξερ στο τέρμα, και άσε το μείγμα να χτυπιέται αλύπητα για 5′-7′. Θα ασπρίσει, θα σφίξει, θα δέσει και θα σταθεί ωραία.
  4. Για να μη χαθεί αυτή η δεμένη υφή, πρόσθεσε το τυρί κρέμα κρύο, τη βανίλια και το ξύσμα και χτύπα για 1′ ΜΟΝΟ σε μεσαία ταχύτητα, ίσα να ενωθούν.
  5. Χρησιμοποίησέ το ανάμεσα στις στρώσεις αλλά και γύρω-γύρω απ’το κέικ να το καλύψεις.
  6. Καμιά φορά, αφού στρώσω την πρώτη στρώση κρέμας στο πρώτο κέικ, το βάζω στο ψυγείο να σταθεί για λίγο, όπως κ το μπολ με την κρέμα. Έπειτα βγάζω και συνεχίζω αντίστοιχα.
  7. Διακόσμησε όοοοοοπως θες!

Good Luck!

♥

♥

2 σκέψεις σχετικά με το “Chocolate Orange Cake with Salted Cream Cheese Frosting

Αφήστε απάντηση στον/στην Snapshotsincursive Ακύρωση απάντησης