Pinterest Try-outs

Ψητοί Κεφτέδες με Κρεμμύδια

«…ελαφριά, ψητά, νόστιμα…με καραμελένια κρεμμύδια…»

dav

>>>>>For the recipe in English, please scroll down to the ingredients and instructions in the red letters!!<<<<<<

Helloooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!! How are you??

Πάει καιρός που τα είπαμε!! Βλέπεις, ήταν ο γάμος μου!!!! Ναι, έγινε και αυτό!! Και έχω μόλις αρχίσει να το συνειδητοποιώ! Ήταν εκπληκτικά, μία μοναδική εμπειρία με τόσα πολλά συναισθήματα! Είμασταν όλοι τόσο χαρούμενοι και όμορφοι! Φυσικά και συνέβησαν βλακείες (πυροτεχνήματα πήραν φωτιά, έριξαν σαμπάνια στο πρόσωπό μου…) αλλά τίποτα δε μπορεί να μου σβήσει όλο αυτό το αίσθημα! Χορός στα τραπέζια, φαγητό, αγκαλιές και φιλιά με φίλους και συγγενείς, όλες εκείνες οι ώρες ήταν υπέροχες! Τώρα, μείναμε με ένα δαχτυλιδάκι στα δάχτυλά μας, το οποίο συνεχώς χαζεύουμε, ακουμπάμε και χαμογελάμε… Κι αυτές οι αναμνήσεις… Από ένα σωρό φωτογραφίες και βίντεο που όλη μέρα κοιτάμε.

dav

Χαρά λοιπόν, δίνει και το όμορφο φαγάκι. Και αυτή η συνταγή είναι κάτι που έφτιαξα λίγες μέρες πριν το γάμο (δίαιτες και χαζομάρες! Ποιος σας είπε ότι ΠΡΕΠΕΙ να λυσσάτε της πείνας πριν ντυθείτε νυφούλες; Δεν είναι αρκετό το στρες από όοοοολα τα υπόλοιπα; ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ!) Και ποιος δεν αγαπά τα κεφτεδάκια, ε; Σε όποια μορφή, αλλά η συγκεκριμένη είναι κούκλα!! Ελαφριά, ψητά, νόστιμα. Με καραμελένια κρεμμυδάκια για συνοδεία, μέσα στην ίδια σάλτσα. Εύκολο φαγητό, χωρίς έννοιες όσο τηγανίζεις τις πατάτες, γιατί ας μη γελιόμαστε, σιγά μην φτουράνε μόνο τα κρεμμυδάκια!!! Πατάτες φουλ, χωριάτικη και μπόλικη παπάρα! Ναι;

⇒ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΆ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ, ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

dav

WHAT YOU NEED:

for the meatballs

  • 500 gr beef mince
  • 500 gr pork mince
  • 1 big onion
  • 1 egg
  • 3 slices of bread ( best stale)
  • 3 tbsp olive oil
  • 1/2 cup washed and chopped parsley
  • 1/2 cup washed and chopped spearmint
  • 2 tbsp oregano
  • salt and pepper

for the onions

  • 5 onions
  • 1/2 cup olive oil
  • 1/2 cup wine
  • 1 cup tomato sauce
  • 1 tsp sugar
  • salt and pepper

KNOW HOW:

  1. Soak the bread in water.
  2. Smash the onion in the blender.
  3. In a medium bowl add the two kinds of mince, the bread, the onion, the egg, the oil, the herbs and the spices and knead until well incorporated. Put the mixture in the fridge to prepare the onions for the sauce.
  4. Cut the onions in thick slices so they won’t melt while baking.
  5. In a pan, warm the onions with the olive oil. Stir until they become a bit transparent.
  6. Pour the wine and let them cook for 5′ in medium heat until the alcohol is evaporated.
  7. Add in the tomato sauce, salt, pepper and sugar. Stir well.
  8. Once boiling, remove from heat and transfer the onions in a pan.
  9. Knead the meat mixture into balls the size of a small tangerine and place them on top of the onions.
  10. Bake at 200 C / 390 F until they turn dark brown. Flip them to get baked on both sides and continue baking. The food is done when there is oil left and the sauce is a bit watery.

I always enjoy meatballs with fries so I went crazy frying my oval-shaped potatoes and of course, I had feta cheese on the side! Oh, and lots of bread to dip in the sauce! And that dipping, my friend, is called the greek papara /pah-`pah- rah/ and it’s a whole mentality!

dav

Νανα από το Cook Eat Up! σε ευχαριστώ πολύ για αυτή τη μαγευτική συνταγή!!

GOOD LUCK guys!!

♥♥

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s