Cake · Pinterest Try-outs

Chocolate Orange Cake with Salted Cream Cheese Frosting

sdr

Hello there!

⇒⇒⇒⇒My english speaking  friends and chocolate-orange lovers this is the link for the recipe from the amazing site of “HUMMINGBIRD high”. ⇐⇐⇐⇐⇐

Μπορεί να μου πήρε έναν ΟΛΟΚΛΗΡΟ χρόνο να ανεβάσω την συνταγή, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Right?

Είχα φτιάξει  αυτή την εκπληκτική τούρτα πριν ένα χρόνο για την επέτειο μας. Επέτειο πρώτου φιλιού και όχι γάμου, μην μπερδευόμεθα!!

Φέτος λοιπόν που ψάχνω να δω τι θα δημιουργήσω, θυμήθηκα ότι δεν είχα μοιραστεί την συνταγή που βρήκα στο Pinterest και υλοποίησα με απίστευτη επιτυχία. Όσοι είστε fans του συνδυασμού σοκολάτα-πορτοκάλι και αγαπάτε τις κρέμες με τυρί κρέμα θα γουστάρετε πολύ! Είναι φοβερό κέικ, σοκολατένιο, με υγρασία και νοστιμιά! Το ξινόγαλα δίνει πάντα τέλεια υφή στα κέικ! Μπορείς να το κάνεις και να το απολαύσεις σκέτο, με μαρμελάδα ή σοκολάτα. Για εμένα, είναι η αγαπημένη μου συνταγή για σοκολατένιο κέικ. Αλλά κι αυτό το cream cheese frosting με λίγο αλάτι είναι φοβερό! Σλουρπ!

sdr

Ακολουθήστε τις οδηγίες κατά γράμμα( τυρί κρέμα full fat για να σταθεί η κρέμα, μην κάνετε του κεφαλιού σας!!) και κάντε μια πολύ μικρή προετοιμασία από την προηγούμενη μέρα – τίποτα σπουδαίο- και θα βογγάτε σε κάθε μπουκιά! Αξίζει τον κόπο!!

chococolate cake with orange 2.jpg

 

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ:

για το κέικ

(3 κέικ 15 εκ. διάμετρος // 2 κέικ 20 εκ.)

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 1 3/4 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κούπα κακάο
  • 2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού baking powder
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κούπα ξινόγαλα (εγώ βάζω κεφίρ)
  • 1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού λικέρ πορτοκάλι (ή παραπλήσιο)
  • 1 κούπα καυτό καφέ (γαλλικό ή εσπρέσο)

για το salted cream cheese frosting

  • 113 γρ. ( 1/2 κούπα) συν 3 κουτ. σούπας βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου!!
  • 1 κούπα άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη!!!
  • 225 γρ. (1 κούπα) τυρί κρέμα , θερμοκρασία δωματίου!!
  • ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

ΠΩΣ:

για το κέικ

  1. Σε μεσαίο γυάλινο μπολ, βάζεις τη ζάχαρη και το ξύσμα τρίβοντας με τα δάχτυλά σου μέχρι να ενωθούν. Καλύπτεις με μεμβράνη και αφήνεις όλη νύχτα (κατά προτίμηση) να αναδυθεί το άρωμα. Πριν το χρησιμοποιήσεις, διέλυσε τους σβόλους με ένα πηρούνι.
  2. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180.
  3. Βουτύρωσε τα αντίστοιχα ταψιά (3 των 15 εκ. ή 2 των 20 εκ.) και βάλε λαδόκολλα κομμένη σε κύκλους, να καλύπτει τον πάτο των ταψιών. Βουτύρωσε από πάνω λίγο ακόμα κι άστα στην άκρη. (Αν δεν έχεις δύο ίδια ταψιά, μοίρασε το μείγμα που θα φτιάξεις στα δύο, ζυγίζοντάς το πρώτα. Ψήσε το ένα κ μετά το άλλο.)
  4. Στον κάδο του μίξερ, με το κάππα, βάλε το αλεύρι, τη ζάχαρη με το πορτοκάλι, το κακάο, την σόδα, το baking powder και το αλάτι. Χτύπα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
  5. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, με σύρμα, ανέμειξε το ξινόγαλα, το λάδι, τα αυγά και το λικέρ.
  6. Πρόσθεσε σταδιακά αυτό το υγρό μείγμα στον κάδο του μίξερ, που είναι στην χαμηλότερη ταχύτητα.
  7. Ρίξε τον καυτό καφέ και χτύπα τα υλικά μέχρι να ενωθούν. Που και που σταμάτα να ξεκολλήσεις με μια σπάτουλα ότι μείγμα έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου. Το τελικό μείγμα θα είναι πολύ νερουλό, αλλά όλα πάνε καλά!!
  8. Ρίξε στα ταψιά και ψήσε για 35′-40′, έτσι ώστε όταν βάζεις οδοντογλυφίδα να βγαίνει με ψίχουλα και όταν χτυπάς ελαφρά με το δάχτυλο σου την επιφάνεια του κάθε κέικ να κάνει bounce και να το αισθάνεσαι σαν σφουγγάρι.
  9. Βγάλε τα κέικ απ’τον φούρνο και άστα να κρυώσουν σε μία σχάρα για 30′.
  10. Βγάλε τα κέικ από τα ταψιά, αφαίρεσε την λαδόκολλα και άστα να κυρώσουν τελείως πριν τους βάλεις την κρέμα.
  11. Αν έχουν κάνει φούσκωμα, κόψ’το (και φάτο!!) για να έχεις ίσια επιφάνεια.

για την κρέμα

  1. Στον κάδο του μίξερ, με το κάππα, βάλε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη!!!
  2. Χτύπα σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει απαλό και γυαλιστερό.
  3. Πρόσθεσε το τυρί κρέμα και χτύπα σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενωθεί.
  4. Χρησιμοποίησέ το αμέσως ανάμεσα στις στρώσεις αλλά και γύρω-γύρω απ’το κέικ να το καλύψεις (αν θες!)
  5. Καμιά φορά, αφού στρώσω την πρώτη στρώση κρέμας στο πρώτο κέικ, το βάζω στο ψυγείο να σταθεί για λίγο, όπως κ το μπολ με την κρέμα. Έπειτα βγάζω και συνεχίζω αντίστοιχα.
  6. Διακόσμησε όοοοοοπως θες!

Good Luck!

♥♥

 

 

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Chocolate Orange Cake with Salted Cream Cheese Frosting

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s