Φαγάκι

Πειραγμένα Γεμιστά

Hearts 'n' Yums

Hello guys!

Είπα να το παίξω πιο νοικοκυρά από ποτέ σήμερα και να φτιάξω γεμιστά, παρόλο που δεν είναι και το πιο αγαπημένο μου φαγητό. Τις προάλλες που ήμουν στο χωριό μου, η γιαγιά τα μαγείρεψε και για να μην την στεναχωρήσω είπα θα δοκιμάσω! Έλα όμως που η γιαγιά είχε βάλει μέσα όχι ρύζι, αλλά ένα από τα αγαπημένα μου ζυμαρικά που φτιάχνουν μόνο εκεί! Κουσκουσέ! Αρσενικό, με «ε» στο τέλος, και όχι κους-κους! Ο κουσκουσές.

Αυτό το ζυμαρικό είναι πεντανόστιμο! Φτιάχνεται με γάλα, αυγά κι αλεύρι. Οι γυναίκες του χωριού παλιά έπαιρναν πλιγούρι ή τραχανά σαν πυρήνα και σε μία ξύλινη σκάφη με κυκλικές κινήσεις περνούσαν τους κόκκους αυτούς πάνω από γάλα,αλεύρι κι αυγό λίγο-λίγο μέχρι να έρθει στο μέγεθος που ήθελαν. Έπειτα, το έψηναν στον φούρνο μέχρι να χρυσίσει και ήταν έτοιμο για μαγείρεμα! Συνήθως φτιάχνεται σαν γιουβέτσι, με κρέας κοκκινιστό δηλαδή στην γάστρα. Μπορείς όμως και…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 342 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s