Desserts

Γλυκό Pina Colada

Καλά! Είχα φοβερή έμπνευση!

Picture_20170719_142319335

Και μου ήρθε από το ταξιδάκι μας του μέλιτος στην Καραϊβική. Εκεί που έπινα τις Πίνες Κολάντες (!!!!!) δύο-δύο!! Και γευόμουν την καρύδα και τον ανανά στο πιο όμορφο τοπίο. Κάτω από τους φοίνικες και μπροστά από γαλαζοπράσινα νερά. Πάνω στην λευκή άμμο και στο background να ακούγεται το γλυκό τραγουδάκι…

Καλά καλά! Πλάκα κάνω!  Μα έχει τόσο γέλιο!!  Οκ, εκεί ακούγαμε το αυθεντικό αλλά να ξερεις, δεν πιάνει μία μπροστά στο παστίτσιο!!

Picture_20170719_142216124

Λοιπόν, πίσω στο γλυκάκι μου. Είναι αυτό το γλυκό ψυγείου που φτιάχνουν οι μαμάδες μας. Με τα πτι-μπερ και τις κρεμούλες. Απλά εγώ έκανα μια κρέμα καρύδας και άλλη μια από χυμό ανανά. Τα μπισκοτάκια τα εβρεξα με Malibu!!!  Σου λέω, το τρως και πας κατευθείαν Riviera Maya!  Αχχχ……

IMG_20170718_150703.jpg

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ :

  • 1 σακουλάκι άνθος αραβοσίτου των 160 γρ (όχι στιγμής!) 
  • 12 κουτ. σούπας ζάχαρη (είναι τόση όση χρειάζεται για να μην γίνει πολύ γλυκό) 
  • 1 λίτρο γάλα καρύδας (alpro βρίσκω) 
  • 1 λίτρο χυμό ανανά 
  • 1/2 πακέτο τριμμένης καρύδας
  • 1 1/2 πακέτο πτι-μπερ 
  • Λίγο Malibu ή λικέρ καρύδας ή γάλα καρύδας 

ΠΩΣ:

  1. Σε ένα πυρέξ 20*32 ,βάζεις μια στρώση μπισκότα και με ενα πινέλο τα ραντίζεις-βρέχεις με λικέρ ή γάλα καρύδας.
  2. Σε μία μεσαία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζεις το γάλα και 6 κουτ. σούπας ζάχαρη να ζεσταθούν.
  3. Προσθέτεις την καρύδα (κρατάς λίγη για το τέλος) και το ΜΙΣΟ φακελάκι άνθος αραβοσίτου και ανακατεύεις συνεχώς μέχρι να πήξει και γινει σαν σφιχτή κρέμα.
  4. Το αδειάζεις στα μπισκότα.
  5. Από πάνω, φτιάχνεις άλλη μια στρώση με μπισκότα και τα ραντιζεις πάλι με λικέρ.
  6. Σε μία κατσαρόλα πάλι, σε μέτρια φωτιά, βάζεις τον χυμό και άλλες 6 κουταλιές ζάχαρη να ζεσταθούν.
  7. Προσθέτεις το υπόλοιπο άνθος αραβοσίτου και ανακατεύεις μέχρι να ΑΡΧΙΣΕΙ να πήζει. Τότε, το αδειάζεις πάνω από τα μπισκότα.
  8. Το αφήνεις λίγο να κρυώσει (15′) και από πάνω ρίχνεις χοντροκομμένα τα υπόλοιπα μπισκότα. Τελειώνεις με όση καρύδα έμεινε (ή θες)  από πάνω και αφήνεις στην άκρη να κρυώσει κι άλλο (1 ώρα).
  9. Με μεμβράνη, το βάζεις ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
  10. Θα μπορούσες να βάλεις και κερασάκια από πάνω, από αυτά που βάζουν στα κοκτέιλ αλλά εγώ δεν είχα! 😔
  11. Update :Βρήκα κερασάκια για την δεύτερη φορά που το έφτιαξα!!! Κουκλί, ε;

 

IMG_20170730_140857_454.jpg

Τρώγεται καλύτερα με ένα κουτάλι στο χέρι! Δίπλα στο κύμα!…. 🌴🌊🌴

Picture_20170719_141652388

Μετά από ένα πλούσιο γεύμα είναι ότι πρέπει για δροσιά και φρεσκάδα στη γεύση!

See you!!

 🎶 Θεεες πα-στίτσιο, βάλε μπεσαμέλ και πασαλειψ’το…. 🎶

🍍🌴🌊👙👒🌸🌞🌊🌴🍹🍸

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s