Desserts · Pinterest Try-outs

Cheesecake with Brownies

«Δίχως αυγά και βούτυρο. Ζουμερό όταν είναι ζεστό, σαν fudge όταν είναι στο ψυγείο, σούπερ σοκολατένιο και πλούσιο σε γεύση.»

⇒⇒⇒My English speaking friends here’s my recipe for the Cheesecake cream, which I put on top of  The best healthier Brownies from Chelsea’s Messy Apron. Top it off with jam, chocolate , penut butter, bananas or anything you desire! ⇐⇐⇐⇐

Αυτό που πάθαμε αυτή τη φορά ξέρω πως λέγεται. Οριοθέτηση! Ξέρεις, όταν παίρνεις μπροστά σου κουτάλι και ταψί με γλυκό απ’το ψυγείο και αρχίζεις απλά να τρως «έεεενα κομματάκι μόνο«!! Και μετά πρέπει να «ισιώσεις» τα όρια αυτού του κομματιού για να αφήσεις το γλυκό ίσιο! Και θέλει και λίγο ίσιωμα από ‘δω και λίγο από ‘κει. Και «πωπω έφαγα πολύ! Μια κουταλιά ακόμα και τέλος!«. Αιγόκερως. Αυτισμός. Οριοθέτηση!! Και κάπως έτσι καταλήξαμε να μην έχω βγάλει καμία φωτογραφία της προκοπής με ένα ωραίο στρουμπουλό κομμάτι. Το μόνο που πρόκαμα να τραβήξω πριν την τελευταία οριοθέτηση είναι αυτό:

dav

dav

dav

Ντροπή μου, το ξέρω, αλλά έπρεπε να σου δείξω τις στρώσεις! Και πόσο φουσκωτό, μα και υγρό, βγαίνει αυτό το brownie, το οποίο δεν έχει καθόλου αυγά και ούτε βούτυρο! Όχι, δε με έπιασε καμιά τρέλα δίαιτας! Απλά δεν είχα στο ψυγείο μου κανένα από τα δύο! Βρήκα αυτή την εκπληκτικά εύκολη και γρήγορη συνταγή στο Pinterest μου και είχε πολύ επιτυχία. Ζουμερό όταν είναι ζεστό, σαν fudge όταν είναι στο ψυγείο, σούπερ σοκολατένιο και πλούσιο σε γεύση.

Το χρησιμοποίησα σαν βάση για να του βάλω από πάνω κρέμα cheesecake. Κι όταν πρόκειται για cheesecake φτιάχνω μόνο αυτό της Μαρίας για το οποίο έχω γράψει αναλυτικά σε προηγούμενο post . Εκείνο ήταν στα Αγγλικά και είχα διάφορα παράπονα, οπότε εδώ θα το ξαναγράψω αναλυτικά στα Ελληνικά, ακολουθώντας τη νέα μου απόφαση να δοκιμάσω να γράφω στα Ελληνικά. Για να δούμε πως θα πάει! Εσύ όμως ξεσκόνιζε λίγο τα Αγγλικά σου που και που!!!!!

Από πάνω έβαλα μία σάλτσα σοκολάτας που μου είχε δώσει η φίλη μου η Κουρδιστή Κατσαρόλα . (Φοβερή, τρομερή, πανούργα σε τούρτες, λεμονάδες, cookies, cupcakes, cakepops, βαφτίσεις και γάμους!!! Έκανε όλα τα γλυκά για τον δικό μου!) Αλλιώς θα έβαζα μαρμελάδα, μπανάνες, φυστικοβούτυρο ή ότι άλλο θα μου «κάπνιζε» εκείνη την ώρα.

Γενικά όλο το γλυκό γίνεται πανεύκολα και γρήγορα. Και τρώγεται με τον ίδιο τρόπο!!!!

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ:

για το brownie

  • 1 κούπα και 1/2 κούπα ξεχωριστά κουβερτούρα
  • 1/4 κούπα και 2 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο (ή λάδι καρύδας)
  • 1 κούπα γιαούρτι 
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη (ή ζάχαρη καρύδας)
  • 4/4 κούπα αλεύρι βρώμης (απλά βάζεις κανονική βρώμη στο μπλέντερ) ΑΛΛΑ εγώ έβαλα κανονικό αλεύρι γιατί βαριόμουν την διαδικασία!! Απλά έβαλα λίγο λιγότερο.

για την κρέμα cheesecake της Μαρίας

  • 1 σακουλάκι ζελέ λεμόνι (διαλυμένο σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό)
  • 400 γρ τυρί κρέμα
  • 3 κουτ. σούπας άχνη
  • 1 1/2 ποτήρι γάλα (εγώ βάζω αμυγδάλου και γίνεται λίγο πιο ελαφρύ)
  • 2 πακέτα σαντιγί σκόνη

για το topping

  • ότι μαρμελάδα θες ή σοκολάτα διαλυμένη με κρέμα γάλακτος ή φρούτα ή φυστικοβούτυρο ή καραμέλα ή………………………………………………………………

 

ΠΩΣ:

για το brownie

  1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180′.
  2. Λαδώνεις ένα ταψί 20 εκ. , εκεί που θα σερβίρεις το γλυκό σου δηλαδή. Αλλιώς βάλ’το σε τσέρκι, για να το βγάλεις μετά, με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και λίγο λάδωμα.
  3. Λιώνεις σε μπεν μαρί την 1 κούπα σοκολάτα με το λάδι.
  4. Βάζεις την ζάχαρη, την σόδα, το αλάτι και την βανίλια.
  5. Βάζεις το γιαούρτι.
  6. Βάζεις το αλεύρι της επιλογής σου. (Το μείγμα γίνεται πολύ σφιχτό!)
  7. Ρίχνεις το μείγμα στο ταψί και ψήνεις για 28′-32′. Μην το παραψήσεις. Καλύτερα λίγο λιγότερο. Αρκεί το μαχαίρι,όταν δοκιμάσεις, να βγαίνει με λίγα ψίχουλα.
  8. Το αφήνεις να κρυώσει στο ταψί του.

για την κρέμα cheesecake

  1. Στο μίξερ σου βάζεις το τυρί και την άχνη και το μεταφέρεις σε ένα μπολ.
  2. Στον ίδιο κάδο του μίξερ, χτυπάς την σκόνη σαντιγί με το γάλα μέχρι να αφρατέψει. Σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτεις το μείγμα τυριού και χτυπάς λίγο ακόμα μέχρι να ενωθούν.
  3. Σιγά-σιγά ρίχνεις και το ζελέ λεμόνι να ενσωματωθεί.

συναρμολόγηση

  1. Προαιρετικό. Τρυπάς με ένα καλαμάκι το κρυωμένο (γκουχου-γκουχου) brownie εδώ και κει απλά για να μπει λίγη κρεμούλα και προς τα μέσα.
  2. Αδειάζεις την κρέμα (προς το παρόν νερουλή πολύ) επάνω.
  3. Βάζεις στο ψυγείο να σταθεί κ να σφίξει η κρέμα (ένα βράδυ ή 6 ώρες περίπου) και πριν σερβίρεις βάζεις από ‘πάνω ότι τραβάει η όρεξή σου!

ΑΠΟΛΑΥΣΗ!! Μην κοιτάς τις φωτογραφίες! Just do it!

♥♥

 

Advertisements

2 thoughts on “Cheesecake with Brownies

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s