Breakfast time. · Desserts

Coconut Energy Balls

«Χαριτωμένα, μαλακά και λίιγο κρατσανιστά μπαλάκια. Τα βάζεις όλα σε ένα μπολ και …»

dav

Hello friends!

Πριν μερικούς, δροσερούς, μήνες, το yoga studio που αγαπώ και ακολουθώ εδώ στην Αθήνα (περήφανη και ένθερμη anti-gravity μαθήτρια!) οργάνωσε μία πολύ ωραία ημέρα ορειβασίας στον Υμηττό με τελικό σημείο ένα όμορφο και μικρούλι μοναστήρι. Εκεί κόψαμε την Βασιλόπιτά μας (τι σου θυμίζω τώρα, ε;) για να γιορτάσουμε τη νέα χρονιά, να φέρουμε τύχη καλή και θετικά vibes στο studio και φυσικά σε όλα τα μέλη της σχολής.

dav

Το φλουρί ωστόσο, έπεσε στην δασκάλα του «μαγαζιού» και είμαι σίγουρη ότι μας κορόιδεψε! Πλεκτάνη στήθηκε για να κάνει μόνη της, στον εαυτό της δωρεάν μαθήματα στην δικιά της σχολή!!!!! 😂 Φυσικά και κάνω πλάκα! Το αξίζει για όλα όσα μας προσφέρει στα μαθήματα, για τη μαγευτική της νεραιδένια ενέργεια, για την εκπληκτική της διδασκαλία και για τη φωτεινή αύρα της! Το φλουρί αυτό δε μπορούσε να πέσει σε καλύτερο άνθρωπο. Μετά από εμένα, αλλά οκ…..

dav

Ηταν η πρώτη μου ανάβαση και δεν ήξερα αν θα τη βγάλω πέρα ή θα τα φτύσω! Μόνο με λίγη φαγητοενέργεια θα ένιωθα σιγουριά και θα προσέφερα και έξτρα δύναμη και στους υπολοίπους. Ετσι, αποφάσισα να φτιάξω energy balls  που θα άντεχαν στον ήλιο, έξω από το ψυγείο. Έψαξα διάφορες συνταγές, αλλά τελικά συνδύασα ότι μου έλεγε ο νους μου και το αποτέλεσμα με δικαίωσε! Χαριτωμένα, μαλακά και λίιγο κρατσανιστά μπαλάκια. Τα βάζεις όλα σε ένα μπολ και φτιάχνεις θρεπτική λιχουδιά που δίνει αμέσως ενέργεια και χαρά!

dav

Και δεν υπερβάλω, αλλά, όλοι τα λάτρεψαν και ζητούσαν τη συνταγή. Τους τα είπα στα περίπου, μόνο και μόνο επειδή όταν τα έφτιαχνα δε μετρούσα υλικά και ποσότητες, απλά έβαζα «με το μάτι». Θα προσπαθήσω να τα δώσω συγκεκριμένα εδώ, αλλά εσύ μπορείς να αφαιρέσεις ή να προσθέσεις ότι συστατικό σου αρέσει για να φτιάξεις τον αγαπημένο σου συνδυασμό.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ:

  • 1 φλ. βρώμη
  • 1 1/2 φλ. τριμμένη καρύδα, και λίγη ακόμα για να ρολάρεις τα μπαλάκια
  • ξύσμα και χυμό από 2 μικρά πορτοκάλια
  • 1 μήλο, τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας ταχίνι με γεύση πορτοκάλι
  • 1 κουτ. σούπας φυστικοβούτυρο, με κομματάκια
  • 2 κουτ. γλυκού λιναρόσπορο, κοπανισμένο
  • 1 κουτ, γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλ. καρύδια, τριμμένα
  • καλαμποκέλαιο για να πλάθεις τα μπαλάκια

Μπορείς να προσθέσεις κακάο, σταφίδες, κομματάκια σοκολάτας ή όοο,τι άλλο επιθυμείς.

ΠΩΣ:

  1. Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ και με τα χέρια σου ανακατεύεις μέχρι να ενωθούν. Πρέπει να είναι μαλακό και λίγο να κολλάει. Αν είναι πολύ ρευστό, πρόσθεσε καρύδα ή βρώμη. Αν είναι πολύ πυκνό, βάλε χυμό πορτοκάλι ή μήλο τριμμένο.
  2. (Μπορείς και να μην τα ψήσεις. Εγώ το έκανα για να κρατήσουν λίγο πιο καλά στον ήλιο και το περπάτημα μέσα στο τάπερ!)
  3. Βάζεις σε ένα μικρό μπολ λίγη καρύδα.
  4. Λαδώνεις τα χέρια και αρχίσεις να φτιάχνεις μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού. Ή όσο μεγάλα θες.
  5. Τα ρολάρεις μέσα στην καρύδα και τα βάζεις σε ταψί με λαδόκολλα.
  6. Ψήνεις για 10′ το πολύ, στους 180. Να γίνουν λίγο πιο στέρεα.

dav

Εύκολη, γρήγορη συνταγή με πολλές παραλλαγές. Για πρωινό, σνακ ή απογευματινό. Για λιγούρες ή για πάνω από γιαουρτάκι. Ή παγωτό. Ξέρω’γω σε τι φάση είσαι; 😂😜🙏

Namaste,

Evgenia ♥♥

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s