Breakfast time. · Potatoes!

Ομελέτα με Λουκανικάκια και Πατάτες

 «Ποιος μπορεί να ανοίξει το πακέτο με τα λουκάνικα και να κρατηθεί να μην φάει ένα; Ή δύο; Ή τρία;…»

dav

Το αγαπημένο μου φαγάκι ever, από φοιτήτρια και από παιδικά χρόνια! Ποτέ δε μπορώ να φάω μόνο ένα κομμάτι. Ένα τηγάνι είναι καλύτερα!!

dav

Πανεύκολο και πολύ χαρούμενο φαγητό, αφού ότι περιλαμβάνει λουκανικάκια θυμίζει πάντα πάρτυ, Σάββατο ή κάτι τέτοιο! Ποιος μπορεί να ανοίξει το πακέτο με τα λουκάνικα και να κρατηθεί να μην φάει ένα; Ή δύο; Ή τρία; Να εμφανιστεί να μου πει ποιος είναι να τον χειροκροτήσω! Γιατί εγώ τα τσακίζω! Και σε συνδυασμό με τις πατάτες, ΠΕΘΑΙΝΩ! Είμαι τρελή potato lover! Μπορείς λοιπόν, να βάλεις μόνο αυτά στην ομελέτα, και να ρίξεις από πάνω λίγη φέτα. Αλλιώς, βάλε της Παναγιάς τα μάτια μέσα! Πιπεριές, κρεμμύδια, τυρί κίτρινο, ελιές….

dav

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ (1 μεγάλο τηγάνι):

  • 3 πατάτες, πλυμένες, κομμένες σε κυβάκια, βρασμένες όχι πολύ και σουρωμένες
  • 1 πακέτο λουκανικάκια Φρανκφούρτης κομμένα σε κυβάκια
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. φέτα, σε κυβάκια
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 5 κουτ. σούπας λαδάκι

ΠΩΣ:

  1. In a large frying pan, add the olive oil and the sausages and over medium heat saute them for 1′. Remove the sausages from the pan and set aside. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζεις το λαδάκι και τα λουκάνικα σε μεσαία φωτιά, για 2′.
  2. Προσθέτεις τις πατάτες για 5′.
  3. Όσο μαγειρεύονται οι πατάτες, σε ένα μπολ, σπας και χτυπάς τα αυγά μαζί με τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Τα ρίχνεις στο τηγάνι και χαμηλώνεις τη φωτιά.
  5. Μαγειρεύεις για 2′-3′. Παίρνεις μια μεγάλη πιατέλα και πάνω από αυτή κουνάς σιγά-σιγά το τηγάνι να αδειάσεις μέσα την ομελέτα. Τώρα, βάζεις το τηγάνι σαν καπάκι πάνω από την πιατέλα και κρατώντας γερά αναποδογυρίζεις την πιατέλα έτσι ώστε να πέσει η ομελέτα στο τηγάνι από την άψητη πλευρά.
  6. Ρίχνεις τη φέτα από πάνω, σβήνεις κι αφήνεις για 2′ τη θερμοκρασία του τηγανιού να μαγειρέψει λίγο ακόμα την ομελέτα.
  7. Ρίχνεις λίγη ρίγανη από πάνω και είναι έτοιμη!

dav

dav
Ketchup of course!

Τρώγεται για πρωινό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδυνό, μετά το μπάνιο, μετά τη βόλτα, πριν το θερινό σινεμά, στο θερινό σινεμά σε ταπεράκι, μετά το ποτό, πριν το ποτό γενικά ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ!

♥♥

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s