Desserts

Χαλβάς με Σοκολάτα και Πορτοκάλι

dav

Ο χαλβάς είναι πάντα μία safe επιλογή, γρήγορη και νόστιμη για όλες τις στιγμές και περιστάσεις. Για όλα τα γούστα με ό,τι γεύση τραβάει η όρεξή σου! Ξύσμα, σταγόνες σοκολάτας ή φρούτα.

dav

Εδώ έχουμε νότες πορτοκαλιού που πάνε τέλεια με το σιρόπι κανέλας. Πρόσθεσα και σταγόνες σοκολάτας, αφού σοκολάτα + πορτοκάλι = L.F.E.A.E. Αυτές οι ρουφιάνες έλιωσαν (hellooo, ζεστός χαλβάαας) και έδωσαν ένα σκούρο χρώμα αλλά και μια υπέροχη γεύση!

dav

Κι αν το σιρόπι σου βγει παραπάνω, βάλ’το όλο για να σου κάνει τον χαλβά να μοιάζει με brownie στην υφή!! Μμμμμμμμμμμ! Σίγουρα θέλει ψυγείο για να ενωθούν τα αρώματα καλά και για maximum απόλαυση in the middle of the night! Σε βλέπω!

Να σου πω ήθελα ό,τι όπως και στον Χαλβά με Καρύδα και Σοκολάτα   έτσι και σε όλες τις συνταγές χαλβά συνήθως ακολουθώ τον κανόνα 1-2-3-4 που αντιστοιχεί στα νεροπότηρα για λάδι-ζάχαρη-σιμιγδάλι-νερό αντίστοιχα. Άμα το μάθεις απ’έξω έχεις πάντα έτοιμη λίστα για το σούπερ μάρκετ ή έναν απλό χαλβά στο λεπτό! Εδώ έβαλα σπασμένη και μία μπάρα παστέλι με ηλιόσπορους για extra crunchiness.

dav
Σαν brownie και τρελαίνομαι!

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ:

  • 1 νεροπότηρο αραβοσιτέλαιο
  • 2 νεροπότηρα σιμιγδάλι
  • 1/2 φλυτζ.  σταγόνες σοκολάτας
  • 1 παστελάκι με ηλιόσπορους, κομματιασμένο

για το σιρόπι 

  • 3 ποτήρια ζάχαρης
  • 4 ποτήρια νερό
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 4-5 γαρυφαλλάκια

ΠΩΣ:

  1. Βάζεις όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρολίτσα και βράζεις για 8′.
  2. Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, σβήσε το μάτι και άσ’το επάνω. Πριν το χρησιμοποιήσεις βγάλε το ξυλάκι και τα γαρύφαλλα.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλε το λάδι και το σιμιγδάλι και ανακάτευε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσει. Ανακάτευε για να μην καεί.
  4. Χαμήλωσε την ένταση, και σταδιακά, κουτάλα-κουτάλα, προσεκτικά να μην πιτσιλιστείς, ρίξε το σιρόπι.
  5. Σβήσε, κατέβασε από το μάτι και συνέχισε να ανακατώνεις για να ρίξεις λίγο την θερμοκρασία.
  6. Σε φόρμα κέικ, ή ό,τι φόρμα θες, ρίξε λίγο σπασμένο παστέλι και λίγες σταγόνες σοκολάτας.
  7. Στον χαλβά βάλε το υπόλοιπο παστέλι και τις σταγόνες. Ανακάτωσε λίγο.
  8. Άσε τον χαλβά στη φόρμα να κρυώσει κανένα τρίωρο και βάλ’τον στον ψυγείο.
halvaschocoorange15
Εκείνη τη φορά έλιωσα σοκολάτα με βούτυρο και την έβαλα στη μέση…
halvaschocoorange13
….και από πάνω.
dav
Αυτή τη φορά έλιωσαν οι σταγόνες κι έγινε όλος σοκολατένιος.

Enjoyyyyyyy!

♥♥

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s