Cake

Σοκολατένιο Κέικ με Καρύδα

Hello there friends!!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!! ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ!! ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΧΑΡΕΣ!!! ΚΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ!!! Όλα τα καλά και ότι μας φέρνει πιο κοντά στον εαυτό μας να είναι το καλύτερο και το πιο σωστό.

dav

Έλειψα αρκετά. Όπως κάθε χρόνο, κατεβήκαμε στο χουριό και δεχτήκαμε χάδια και περιποίηση από τη μανούλα μου. Μαγείρεμα φουλ, οι κατσαρόλες πήραν φωτιά και φυσικά ο νεροχύτης της αναστέναξε. Δυστυχώς φέτος δεν μπόρεσα να την βοηθήσω καθόλου. Με ταλαιπωρούσε το στομάχι μου και κατάφερνα να πάω από τον καναπέ στο κρεβάτι και τούμπαλιν! Λίγο φαγητό εγώ. Οι άλλοι έσκασαν!!!! Κοιμήθηκα πολύ, ξεκουράστηκα και νομίζω πως γυρίζω με αναπτερωμένο ηθικό. Και ο Νίκος μου με κρύωμα και στραμπουληγμένο πόδι. 2018 τι μας επιφυλάσσεις;;;

dav

Μέσα σε αυτές τις γιορτινές μέρες ήταν και τα γενέθλια της Μανουλίτσας μου. Στην αλλαγή του χρόνου επάνω. Βασικά, γεννήθηκε 11.30 το βράδυ του ρεβεγιόν. Και πάντοτε δεν ξέρουμε πότε να της ευχηθούμε. Στην αλλαγή; Από το πρωί; Την πρωτοχρονιά; Ούτε κι εκείνη είναι σίγουρη! Κάθε χρόνο μας το αλλάζει!!

dav

Κάθε χρόνο της φτιάχνουμε κατιτίς! Φέτος είχα μεγάλα όνειρα για την τούρτα της. Μία δίπατη λεοπάρ μιας κι είναι το αγαπημένο της σχέδιο! Μα έλα που λογάριαζα χωρίς τον στομαχοξενοδόχο!!!

dav

Καταλήξαμε σε ένα εύκολο ρολό, με μία κρέμα καρύδας που αγαπά. Κι εγώ θέλησα να κάνω το ρολό με σχέδιο λεοπάρ. Σκέτη αποτυχία που ντρέπομαι τόσο να δείξω αλλά θα το κάμω!!! Στο τέλος. Αντ’αυτού, προς το παρόν, σου δείχνω την περσινή της που ήταν φοβερή!

dav

Σοκολατοκαρυδοαπόλαυση!

dav

Θέλει γλυκά που δεν είναι πολύ γλυκά. Αυτό ήταν ταμάμ! Σοκολάτα ήπια, αφράτο κέικ, ισορροπημένο με μια θεϊκιά γκανάς από πάνω για μια νότα κόλασης!

dav

Φτιάξαμε τη μισή συνταγή και κάναμε δύο layers ενώ κανονικά βγαίνουν τρία!

sdr

Είσαι έτοιμος για την συνταγή που θυμίζει και λίγο Bounty;

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ:

για το κέικ

  • 325 γρ. αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 113 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 226 γρ. βούτρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 56 gγρ. κακάο και λίγο για πασπάλισμα του ταψιού
  • 360 μλ γάλα καρύδας (αυτό σε τσίγγινο κουτάκι)

για την γέμιση

  • 240 μλ γάλα καρύδας (αυτό σε τσίγγινο κουτάκι)
  • 4 κρόκους
  • 67 γρ. ζάχαρη
  • 2 και 1/2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1κουτ. γλυκού εκχύλισμα καρύδας
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο, σε κυβάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 43 γρ. καρύδα τριμμένη

για την επικάλυψη

  • 170 γρ πλάκα βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου (πολύ σημαντικό!!)
  • 6 κουτ. σούπας γάλα καρύδας (αυτό σε τσίγγινο κουτάκι)
  • 240 – 480 γρ άχνη (ανάλογα πόσο γλυκειά την θες)

για την γκανάς

  • 113 γρ κουβερτούρα
  • 113 γρ κρέμα γάλακτος (32% κ πάνω)

ΠΩΣ:

για το κέικ

  1. Προθερμαίνεις στους 170. Σε τρία ταψάκια των 20 εκ. βάζεις λαδόκολλα, βουτυρώνεις και πασπαλίζεις με κακάο.
  2. Σε μεσαίο μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι, την σόδα και το αλάτι.
  3. Λιώνεις την κουβερτούρα σε μπεν μαρί κι αφήνεις να χλιαρώσει!
  4. Στον κάδο του μίξερ, με το Κ, χτυπάω το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα να αφρατέψει και να ασπρίσει.
  5. Ρίχνω ένα-ένα τα αυγά και την βανίλια. Με την σπάτουλα κατεβάζω ότι υλικό έχει μαζευτεί στα τοιχώματα. Συνεχίζω το χτύπημα προσθέτοντας το κακάο και την λιωμένη κουβερτούρα.
  6. Σε χαμηλή ταχύτητα, και σταδιακά, ρίχνω το μείγμα με το αλεύρι εναλλάσσοντάς το με το γάλα καρύδας. Το μείγμα θα είναι σφιχτό.
  7. Μοιράζω στα ταψάκια ομοιόμορφα και ψήνω για περίπου 30′ ή μέχρι όταν βάλω δοκιμαστικά μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. Τ’ αφήνεις στα ταψάκια τους να κρυώσουν και μετά σε μια σχάρα να κρυώσουν τελείως.

για την γέμιση

  1. Σε μεσαίο κασταρολάκι σιγοβράζεις το γάλα καρύδας.
  2. Σε μεσαίο μπολ χτυπάς με τον αυγοδάρτη τους κρόκους, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το εκχύλισμα καρύδας μέχρι να ασπρίσουν.
  3. Σιγά-σιγά και ανακατεύοντας συνέχεια προσθέτεις και το ζεστό γάλα και μόλις ενωθεί γυρίζεις το μείγμα κατευθείαν πίσω στην κατσαρόλα,σε μεσαία θερμοκρασία για 3′, ανακατεύοντας πολύ γρήγορα. Θα πήξει γρήγορα κι απότομα γι’αυτό μην απομακρυνθείς και σου καεί στον πάτο.
  4. Άπλωσε την κρέμα σε ένα πυρέξ και σκέπασέ την με μεβράνη να την ακουμπάει για να κρυώσει στο ψυγείο καλά χωρίς να σου κάνει πέτσα. Ιου!
  5. Πρόσθεσε και την τριμμένη καρύδα, αφού κρυώσει η κρέμα.

για την επικάλυψη

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάς το βούτυρο να αφρατέψει.
  2. Σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτεις σιγά σιγά την άχνη που θες. Προσθέτεις και το γάλα. Μόλις ενωθούν καλά, χτύπα το μείγμα στο μάξιμουμ για 5′.

για την γκανάς

  1. Σε μπεν μαρί λιώνεις την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Αφήνεις στην άκρη λίγο να κρυώσει.

για την σύνθεση

  • Βάζεις ένα κέικ με τον πάτο στην πάνω μεριά σε μία πιατέλα. Αλείφεις την μισή γέμιση αφήνοντας ένα εκατοστό στην άκρη ακάλυπτο.
  • Επαναλαμβάνεις με το επόμενο κέικ και την υπόλοιπη μισή γέμιση. Καλύπτεις με το τελευταίο κέικ.
  • Απλώνεις την κρέμα επικάλυψης απαλά με μία σπατουλίτσα. Βάζεις στο ψυγείο για 10′ να σταθούν καλά τα υλικά. Καθαρίζεις λίγο την κουζίνα και βγάζεις την τούρτα για να την περιχύσεις με την γκανάς να στάξει στα πλαϊνά. Πασπαλίζεις με καρύδα αν θες.
  • ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!! ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ-ΘΕΑ!!!!!

sdr

Μαγεία, απόλαυση και ηδονή! Η τούρτα αλλά και όλη η χρονιά να έχει!!!

Love,

Evgenia ♥♥

PS Να δω τι κατάλαβες που θες να δεις την φετινή!!

IMG_20180101_000937.jpg

Σπασμένο ρολό, στεγνό παντεσπάνι… Αστα!  Ενα στομάχι πειραγμένο κάνει… Θαύματα!!!

Advertisements

One thought on “Σοκολατένιο Κέικ με Καρύδα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s