Cake

Βασιλόπιτα με Σοκολάτα, Σύκα και Κάστανα

    ⇒⇒⇒My English-speaking friends move a little further down, right after the hearts, for the recipe of a lovely cake with figs, chocolate and chestnuts in English!⇐⇐⇐

Νωρίς ξενωρίς, παιδιά, εγώ θέλω να ξέρω το πρόγραμμά μου και τα ψώνια που έχω να κάνω. Εκείνες τις γιορτινές μέρες γίνεται ο χαμός στα σούπερ-μάρκετ. Προτιμώ να πάω νωρίτερα, να τιγκάρω το ψυγείο μου και να είμαι προετοιμασμένη κιουρία για τα γλυκά μου και κυρίως για την Βασιλόπιτά μου. Εκτός από τα ψώνια, λοιπόν, κάνω και την ψακτική μου στο ίντερνετ για ιδέες και διαφορετικές προτάσεις.

Μία κλασσική και αγαπημένη συνταγή για την οικογένειά μας- την δικιά μου δηλαδή, αυτή που γεννήθηκα, δηλαδή έχω μπερδευτεί και δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι έχω κι εγώ δικιά μου οικογένεια πια, κι ας είναι δύο ατόμων είναι όμως δικιά μου, lord ανατρίχιασα συγκινήθηκα και θαύμασα ταυτόχρονα- είναι το Κέικ Λεμονιού με Γλάσο Λεμονιού . Μπορείς να το ενισχύσεις με σταγόνες σοκολάτας, λευκής ή μαύρης, και να το τουμπανέψεις με αληθινό βούτυρο για πιο πλούσιο άρωμα. Δυο στολιδάκια από πάνω και έτοιμη!

Σε αυτό το άρθρο, όμως, καθώς και στα επόμενα 3, θα προσθέσω κάποιες συνταγές που αγάπησα, δοκίμασα και θέλω να δοκιμάσω.

Η συγκεκριμένη αρωματική βασιλόπιτα είναι με αποξηραμένα σύκα, κάστανο που πολύ αγαπώ και σοκολάτα. Έχει ρούμι και κρασί που δίνει ωραίο βάθος στη γεύσεις και τις δένει αρμονικά. Γίνεται ελαφριά και αφράτη με ωραία γευστικά κομματάκια «στο δόντι» που σε γεμίζουν με χαρά.

Η συνταγή είναι εδώ και πολύ χάρηκα που την ήβρα και την δοκίμασα! Επιστρέφω με περισσότερα…

Φιλιά!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

WHAT YOU NEED:

for the figs

  • 5 dried figs
  • 100 ml red sweet wine
  • 10 whole clove buds

for the cake

  • 150 gr boiled chestnuts, without the peelings
  • 100 gr dark chocolate drops
  • 340 gr soft flour and a little extra for the pan
  • 7 eggs
  • 140 gr sugar
  • 140 gr brown sugar
  • zest from 2 washed oranges
  • 1 teaspoon ground cinnamon
  • 30 ml rum or brandy
  • 10 gr baking powder
  • 250 gr melted real butter and a little extra for the pan

KNOW HOW:

  1. Remove the stalks from the figs. In a little pot with a lid add the wine, cloves and figs and simmer, lid on, for 10′.Drain them and let them cool down. Dice them. Dice the chestnuts, too, and mix together. Add the dark chocolate bits and 2 tablespoons of flour.
  2. In a mixer bowl add the eggs and two types of sugar and mix at max speed for 10′ until you get a very dense and solid foam. Add the zest, cinnamon and rum.
  3. Lower the speed at low and add the flour and baking powder. Let it mix until it’s consistent. Gradually add the melted butter and mix for 3′ – 4′.
  4. Preheat the oven at 160 C ( 320 F) in air mode. Grease a round pan with butter and sprinkle with flour. Set aside.
  5. Stop the mixer. Add in the fig mixture stirring with a spatula. Pour in the pan and bake for 30′ or until a toothpick inserted in the centre of the cake comes out clean.
  6. Let it cool. Remove from the pan. Add the coin from the bottom and then decorate the cake as you wish with lots of festive ornaments! (I used simple sugar glaze made with powdered sugar and a spoon of orange juice. I mixed them until it became a thick but runny liquid.)

 

Amazing, ha?

♥♥

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s