Savory Pies

PIZZA CAKE (what?)

Καλά και τα σοκολατένια κέικ, ή αυτά της βανίλιας με μαρμελάδα, αλλά ΑΥΤΟ το κέικ σίγουρα ξεπερνά προσδοκίες, σύνορα, όρια, τσακωμούς, μούτρα, δυσκολίες! Ενώνει έθνη, λαούς, καρδιές! Ζεσταίνει κοιλίτσες και τις χορταίνει με ευλάβεια και νοστιμιά!

Τα πράγματα είναι πολύ απλά για να φτιάξεις το Κέικ Πίτσας. Μη σου φαίνεται ακατόρθωτο και βουνό! Δεν θα στο πρότεινα! Το έφτιαξα κι εντυπωσιάστηκα κι εγώ η ίδια με το πόσο απλά τα βήματα είναι!

Επειδή είναι Πίτσα, κι ο καθένας την θέλει στα μέτρα του, δεν θα σου γράψω υλικά. Θα σου γράψω απλά τα βήματα που ακολούθησα εγώ κι εσύ πράττεις αναλόγως!

  1. Πρώτα απ’όλα, μπορείς να πάρεις έτοιμο ζυμάρι για πίτσα ή να φτιάξεις το δικό μου που είναι σίγουρα πιο νόστιμο και αγνό! Σίγουρα θα χρειαστείς διπλάσια ποσότητα απ’ότι θα έπαιρνες/έφτιαχνες επειδή…..
  2. Όποιο δρόμο κι αν επιλέξεις, θέλεις σίγουρα 4 στρογγυλές βάσεις πίτσας, στο μέγεθος που έχει το τσέρκι που θα χρησιμοποιήσεις (για να μπορέσει να βγει εύκολα το κέικ από μέσα) και 1 λωρίδα ζύμης πίτσας που θα έχει τόσο φάρδος και μήκος όσο να καλύπτει το τσέρκι σου γύρω-γύρω και να φτάνει σε ύψος να το ξεπερνά κατά 2 δάχτυλα. Άρα, μετράς το τσέρκι σου και κόβεις αντίστοιχα.
  3. Ψήνεις τις στρογγυλές βάσεις για 8′ , όχι παραπάνω, για να μπορέσουν να ψηθούν ομοιόμορφα όταν θα τις στρώσεις με υλικά τη μία πάνω στην άλλη.
  4. Στρώνεις, εντωμεταξύ, λαδόκολλα στο τσέρκι, που να το ξεπερνά σε ύψος αρκετά και οι άκρες της να ξεπετάγονται.
  5. Κι αρχίζει η πλάκα! Στρώνεις στα πλαϊνά του τσερκιού την λωρίδα ζύμης, η οποία, είπαμε, θέλεις να ξεπερνά σε ύψος το τσέρκι και να κρέμεται και λίγη απ’έξω.
  6. Βάζεις στον πάτο, την πρώτη στρογγυλή βάση και την γαρνίρεις με ό,τι σάλτσα θες (εγώ σου προτείνω αυτήν που φτιάχνω πάντα στις πίτσες μου), με pumaro ή ketchup και βάζεις ό,τι αλλαντικό και τυρί σου κάνει κέφι. Είναι σημαντικό να βάλεις το τυρί τελευταίο για να κολλήσει επάνω η επόμενη στρογγυλή βάση.  Εγώ έβαλα πεπερόνι, μοτσαρέλα και τσένταρ!
  7. Συνεχίζεις με τον ίδιο τρόπο για την δεύτερη, τρίτη και τέταρτη βάση.
  8. Μετά την τέταρτη, λοιπόν, βάση, και το τελευταίο σου γαρνίρισμα, σηκώνεις τα πλαϊνά ζύμης που κρέμονταν και τα γυρίζεις να καλύψουν/σκεπάσουν λίγο το κέικ.
  9. Ψήνεις για 30′ περίπου, στους 200-220 (ανάλογα τον φούρνο σου) μέχρι να χρυσίσει το ζυμάρι, να λιώσουν τα τυριά και όταν προσπαθείς να σηκώσεις το κέικ τραβώντας την λαδόκολλα λιγάκι, να σηκώνεται ελαφρύ κι εύκολα.
  10. Αφήνεις να κρυώσει μέσα στο τσέρκι για 5′ και μετά το ξεφορμάρεις. Κόβεις κι απολαμβάνεις το τελειότερο κέικ που μπορούσες να φανταστείς!

Πωπωωωω, έτρεξε σαλάκι στο πληκτρολόγιο! Σλουυυρπ!

Ευγενία

♥♥♥

Advertisements

One thought on “PIZZA CAKE (what?)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s