Savory Pies

Η Σπιτική μου Πίτσα

Τον τελευταίο καιρό λιγουρεύομαι πίτσα. «Σιγά τα νέα, κοπελιά» θα μου πεις… Μα έλα που την θέλω αγνή, αληθινή, στα γούστα μου ακριβώς και με την ζύμη που φτιάχνω εγώ και κανείς άλλος!

pizza1

Θέλω την ζύμη κριτσανιστή, ελαφριά και μαλακιά ταυτόχρονα!! Την σάλτσα πλούσια, αρωματική και ενδιαφέρουσα! Τα toppings… ε, αυτά ας τα κάνει ο καθένας κατά πως του τρέχουν τα σάλια! Εγώ πάντα θέλω λιγότερο έως ελάχιστο τυρί, κυρίως cheddar, με bacon ή pepperoni ή λουκανικάκια Φρανκφούρτης ή σαλάμι μπύρας. Ο Νίκος από την άλλη, θέλει όλα τα αλλαντικά μαζί και φυσικά, ένα βουνό τυράκι επάνω. Ίου! Πως τρελαίνεται έτσι για τυρί, δεν θα το καταλάβω ποτέ! Δεν τρελαίνομαι διόλου. Εκτός αν είναι σε μορφή τυρογαριδακίου!!!

pizza3
Ας χωρίσουμε, λοιπόν, τα τσανάκια μας! Ποια πλευρά είναι δικιά μου, άραγε;;

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ( για ένα ταψί 33 x 36 cm – 12 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια):

για την ζύμη

  • 2 ποτήρια ζεστό νερό
  • 1 κουτ. γλυκού μαγιά ξηρή
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικό
  • μία τσιμπιά αλάτι και μία πιπέρι
  • 1 1/2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή ολικής, όσο παίρνει για μία μαλακή ζύμη- αν την θες αφράτη όταν ψηθεί (όσο πιο πολύ αλεύρι πάρει, τόσο πιο σκληρή αφού ψηθεί.)
  1. Σε μεγάλο μπολ βάζεις 1 ποτήρι ζεστό νερό και τη μαγιά. Αφήνεις να ενωθούν για 15′.
  2. Προσθέτεις τα αρωματικά, το αλατοπίπερο, το λαδάκι και σταδιακά το αλεύρι με το υπόλοιπο νερό λίγο-λίγο. Ζυμώνεις με τα χέρια να ενωθούν καλά τα υλικά.
  3. Λαδώνεις το μπολ το ίδιο κι αφήνεις μέσα το ζυμάρι, σκεπασμένο με πετσέτα, να ξεκουραστεί για 30′. Όσο φουσκώνει, εσύ φτιάχνεις την σάλτσα.
  4.  Το πιέζεις να βγάλει τον αέρα, το στρώνεις με τα δάχτυλά σου στο ταψί σου, το οποίο έχεις καλύψει με λαδόκολλα ή λάδι.
  5. Τρύπα το λιγάκι με μια οδοντογλυφίδα να βγάλει τον περιττό αέρα και να ψηθεί ομοιόμορφα.
  6. Σημαντικό βήμα: Ψήνω την ζύμη, σκέτη όπως είναι, για κανένα 10′ στους 220 για να μην μείνει άψητη ενώ τα υλικά έχουν ροδίσει.

 

για την σάλτσα μου

  • 3 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 πράσινη πιπεριά, πλυμένη καλά και ξεσποριασμένη (ολόκληρη αν θες μόνο το αρωμά της-σε ροδέλες να θες να την φας)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ολόκληρη για να αφαιρεθεί-αλλιώς ψιλοκομένη)
  • 2 (από συνολικά 7) φέτες bacon
  • λίγο κρασάκι
  • 1/2 κονσέρβα τομάτα κονκασέ
  • 1/2 κουτί χυμό τομάτας
  • μία τσιμπιά αλατοπίπερο
  • μία τσιμπιά πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικό
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  1. Σε μεσαία κατσαρόλα, ρίχνεις το λαδάκι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Μαγειρεύεις σε μεσαία φωτιά για 5′.
  2. Ρίχνεις το bacon και μαγειρεύεις για 3′.
  3. Σβήνεις με το κρασί και το αφήνεις για 2′.
  4. Add the tomatoes and the rest of the ingredients and stir. Let it cook until the sauce is thick enough to stand on the pizza. Προσθέτεις τα προϊόντα τομάτας και τα υπόλοιπα μπαχαρικά κι ανακατεύεις. Μαγειρεύεις μέχρι η σάλτσα να δέσει καλά, χωρίς νερά.
  5. Μπορείς τώρα να αφαιρέσεις την ολόκληρη πιπεριά και το ολόκληρο σκόρδο.

 

για τα toppings μας

  • 15 φέτες σαλάμι μπύρας
  • 5 φέτες bacon
  • 1-2 λουκάνικα
  • 10 φέτες cheddar
  • 250 γρ τριμμένο γκούντα
  • 150 γρ τριμμένο ρεγγάτο
  1. Πάντα να ρίχνεις λίιιγο τυράκι στην ζύμη για να κολλήσει καλά η σάλτσα.
  2. Σάλτσα-αλλαντικά-τυρί.
  3. ΑΝ την έχεις προψήσει τη ζύμη, όλη πίτσα θέλει γύρω στα 20′ στους 220. Αλλιώς ψήνεις για 15′ στους 220, σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο και ψήνεις για άλλα 15′-20′ μέχρι να χρυσίσει πάνω-κάτω!
  4. Αν αντέχεις, την αφήνεις να κρυώσει λιγάκι γιατί η σάλτσα θα σου κάψει τα χειλάκια (παθούσα!). Αν είσαι σαδομαζό, πέσε με τα μούτρα!

pizza2

You’re welcome!!

♥♥♥

Advertisements

5 thoughts on “Η Σπιτική μου Πίτσα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s