Cake · Desserts

Blondies Κανέλας με Κολοκύθα και Ουίσκυ

Η πρώτη μου κολοκυθένια δημιουργία έπρεπε να είναι μεγαλειώδης και να περιέχει τον σπιτικό μου πουρέ (συνταγή εδώ!) Ξέρω πως η κολοκύθα πηγαίνει τρελά με την κανέλα και διάφορα σχετικά μπαχαρικά, αλλά ήθελα ένα γλυκό που να την αφήνει να «ακούγεται»! Ψψψψψψ!!! Ποιά είμαι;;; Μη με παρεξηγάς! Εννοώ να νιώθεις την γεύση της κολοκύθας και να μην την υπερκαλύπτει η κανέλα ή το μοσχοκάρυδο.

dav
Κρατσανιστή κρούστα, υγρό κέικ…

Έψαξα, λοιπόν, στο Internet, βρήκα διάφορες συνταγές και θέλησα να ενώσω 3 διαφορετικές σε 1. Μία φανταστική, εκρηκτική συνταγή με δυο αναπάντεχα συστατικά που ήρθαν στην κούτρα μου και την απογειώνουν.

Η βάση είναι Blondie, σαν λευκό Brownie (blonde= ξανθός), υγρό και λαχταριστό κέικ με swirls από πουρέ κολοκύθας και κανελοζαχαρένια κρούστα. Θες κάτι περισσότερο; Το’χω! Είναι το Ουίσκυ που μπαίνει στην κολοκύθα και δίνει τσαχπινιά και ένταση στο συνολικό αποτέλεσμα. Είναι όμως και….δεν θα στο πω. Διάβασε παρακάτω!!!

ΠΩΣ:

για την Κρέμα Κολοκύθας που θα κάνει τα swirls μέσα στο κέικ

dav

  •  Πουρές από μισή κολοκύθα (συνταγή εδώ  )
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 110 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1 φλυτζ. χυμό μανταρινιού (ΜΠΟΥΜ)
  • 2 κουτ. σούπας Bourbon ή Whiskey
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ
  • ¾ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ½ κουτ. γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • 2 κουτ. γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
  1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάλε όλα τα υλικά εκτός του λεμονιού. Ανακατεύεις συνέχεια για 10′. Χαμηλώνεις την φωτιά και μαγειρεύεις για 6′ ακόμα.
  2. Ρίξε τον χυμό λεμονιού. Άσε να κρυώσει.
  3. Θα χρησιμοποιήσουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα, οπότε το υπόλοιπο το βάζεις ψυγείο κι απολαμβάνεις με κουτάλι!

για τα Blondies Κανέλας με Swirl Κολοκύθας ( περίπου 20 κομματάκια)

dav

  • 113 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 220 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια
  • ξύσμα 1 μανταρινιού
  • 128 γρ. αλεύρι
  • μια τσιμπιά αλάτι 
  • 5 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη (για γαρνίρισμα)
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα (για γαρνίρισμα)
  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180. Βάζεις λαδόκολλα σε ένα ταψί 20*20 εκ.
  2. Βάλε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη σε μπολ και ανακάτεψε να ενωθούν.
  3. Βάλε τα αυγά και την βανίλια.
  4. Βάλε το αλεύρι και το αλάτι. Ανακάτεψε.
  5. Ρίξε το μισό μείγμα στο ταψί και από πάνω ρίξε τον πουρέ κολοκύθας. Ρίξε το υπόλοιπο μείγμα από πάνω.
  6. Βάλε μία οδοντογλυφίδα κι άρχισε να σχηματίζεις κυκλάκια  απαλά και μεγάλα να ανακατευτεί ΕΛΑΧΙΣΤΑ το μείγμα. ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙΣ. Θέλεις μόνο λίγα swirls.
  7. Ένωσε τη ζάχαρη με την κανέλα και ρίξε από πάνω από το μείγμα.
  8. Ψήσε για 30′ ή μέχρι να βγαίνει ένα μπηγμένο μαχαίρι καθαρό.
  9. Άσε να κρυώσει πρωτού κόψεις σε κομμάτια.

dav

Αυτή η κρούστα δίνει μια ευπρόσδεκτη κρατσανάδα (!!) όταν δαγκώνεις. Πρώτα γεύεσαι την κανέλα, μετά την κολοκύθα και στο τέλος αισθάνεσαι το αναζωογονητικό άρωμα και την οξύτητα του μανταρινιού. Και μετά θες κι άλλο!!!

dav

It’s the bomb!!!!!!

Love,

Evgenia ♥♥

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s