Potatoes!

Γλυκοπατάτες, οι πλούσιες

Well,  hello there!

photogrid_1479900253853

Είπαμε για τον εθισμό μου στις πατάτες; Η ξαδερφοκουμπάρα μου η Σόνια να σας πει, που μικρές που είμασταν τόλμησε να καρφώσει από το πιάτο μου φρεσκοτηγανισμένες πατάτες της μανούλας μου κι έγινε της κολάσεως. Τα βρόντηξα κι έφυγα για το δωμάτιο που έκλαιγα ώρες ατελείωτες. Μη μου τις πειράξεις ποτέ. ΠΟΤΕ. Μόνο αν σου δώσω εγώ. Τότε θα είναι η τυχερή σου μέρα!!!

Πριν κάποια χρόνια γνώρισα και τις γλυκοπατάτες και μόλις διάβασα και για τις ιδιότητές τους τις λάτρεψα. Πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, μαγγάνιο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνη C και D κάνουν καλό στην καρδιά, στο σάκχαρο στο αίμα και σε όλο μας τον οργανισμό.

Έψαξα να βρω τρόπο να τις μαγειρέψω στα μέτρα μου μιας και η γεύση τους είναι αρκετά γλυκιά. Κατάλαβα πως θα μου άρεσαν πολύ αν τις ισορροπούσα με πικάντικα μπαχαρικά και σκόρδο. Κι όπως αποδείχθηκε είχα δίκιο μας κι έγιναν αγαπημένη συνήθεια στο σπιτικό μας. Μόνες τους ή συνοδεία κρέατος ή αυγού. Νόστιμες και χορταστικές.

Εσύ αν θες βάζεις μόνο μοσχοκάρυδο και διατηρείς την γλύκα τους. Αλλιώς διάβασε παρακάτω για κάτι πιο spicy.

 

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ (για 4-5 ικανοποιητικές μερίδες):

  • 3 μεγάλες γλυκοπατάτες, πλυμένες πολύ καλά και κομμένες σε κύβους όσο ένα καρύδι. Δεν τις ξεφλουδίζω γιατί και η φλούδα έχει πολλές βιταμίνες.
  • 4 tκουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουτ. σούπας δενδρολίβανο
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 2 κουτ. γλυκού πιπέρι
  • 2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουτ. γλυκού κάρυ
  • 1 κουτ. γλυκού καυτερό κόκκινο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ
  •  1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1/3 κουτ. γλυκού κύμινο
  • αν τις θες πιο γλυκές πρόσθεσε και 1 κουτ. γλυκού κανέλα

ΠΩΣ:

Στρώνεις λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Βάζεις τις πατάτες σε ένα μπολ με νερό για 10′ να χάσουν λίγο άμυλο και να γίνουν πιο κρατσανιστές.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύεις όλα τα υλικά να σχηματίσουν ένα είδος πάστας.

photogrid_1479899636271

 Σουρώνεις τις πατάτες και τις βάζεις σε καθαρή πετσέτα να απορροφήσει τα υγρά.

Τις βάζεις στο ταψί, ρίχνεις το μείγμα από πάνω και ανακατεύεις καλά να καλύψει όλες τις πατάτες.

photogrid_1479899778183

Ψήνεις στους 200 για 30′. Στα μισά τις aναποδογυρίζεις να χρυσίσουν both ways.

photogrid_1479899820545

Ταρααααααααααν!!! Έκρηξη γεύσεων στο στόμα σου. Κι αυτά τα αρώματα στην κουζίνα!

Υ.Γ Αν θες, για έξτρα τσαχπινιά, βάζεις και ψιλοκομμένο λουκάνικο να ψηθεί μαζί τους και γίνεται χαμός!!!

photogrid_1479899864853

Good luck!!

Love,

Evgenia 💞

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s