Savory Pies

Τυροπιτάκια του πανευκόλου!

Hello dear friends!

What’s up?

Σου έχω την πιο νόστιμη και γρήγορη συνταγή για τυροπιτάκια. Της Μανούλας μου. Δεν θέλουν άνοιγμα, γέμισμα, άπλωμα ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο!! Τα ψήνεις, μπαίνουν στο τάπερ κι έφυγες για παραλία. Ή στην πιατέλα κι άρχισε το γλέντι.

dav

Μου έχει τύχει να φτιάξω την ζύμη από προηγούμενη μέρα και να τη βάζω στο ψυγείο για την ημέρα του ψησίματος. Κι εκεί κανένα θέμα. Φουσκώνουν ωραιότατα και γίνονται αφράτα και πεντανόστιμα με πλούσια γεύση. Τον τελευταίο καιρό μου αρέσει να ψιλοκόβω και λίγη κόκκινη πιπεριά μέσα. Μούρλια! Ειλικρινά, όσοι τα δοκίμασαν δε μπορούσαν να σταματήσουν σε ένα!

IMG_20161111_085254.jpg

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ (για περίπου 45 τυροπιτάκια):

  • 250 γρ βούτυρο
  • 250 γρ καλαμποκέλαιο
  • 250 γρ γιαούρτι
  • 1/2 κ. φέτα
  • 40 γρ baking powder
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι
  • 1/2 κουτ. σούπας πάπρικα (προαιρετικό)
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη (προαιρετικό)
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη 
  • 2 φλυτζ. αλεύρι ή όσο πάρει για να γίνει μαλακή ζύμη που πλάθεται εύκολα σε μπαλάκια 

ΠΩΣ:

  1. Ζεσταίνεις τον φούρνο στους 200 και βάζεις λαδόκολλα σε δύο ταψιά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπωλ, κομματιάζεις την φέτα και προσθέτεις όλα τα υλικά ΕΚΤΟΣ από το αλεύρι.
  3. Ανακατεύεις να ενωθεί το μείγμα και σταδιακά προσθέτεις το αλεύρι. Θέλεις μία ζύμη αφράτη και όταν πλάθεις μπαλάκια, όσο ένα μικρό μανταρίνι, να μην κολλάει στα χέρια σου. Μπορεί να μπει όλο το αλεύρι ή να κρατήσεις λίγο.
  4. Πλάσε τα μπαλάκια και βάλ’ τα στο ταψί με λίγη απόσταση μεταξύ τους. Ψήσε για 20′ περίπου μέχρι να χρυσίσουν και να φουσκώσουν.
  5. Όσο ψήνονται ετοίμασε το δεύτερο ταψί.

dav

Όταν ψηθούν, βγάλ’ τα από το ταψί και άστα να κρυώσουν σε μία απλωμένη πετσέτα ή ποδιά. Αν δεν φαγωθούν όλα την ίδια ημέρα, βάλ’ τα σε ένα τάπερ στο ψυγείο. Τρώγονται το ίδιο ευχάριστα κρύα αλλά και ξαναζεσταμένα.

dav

Good luck!

Love,

Evgenia ♥♥

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s