Potatoes!

Πατάτες Γιαχνί

Γεια σου πάλι!

dav

Τί σου’χω σήμερα; Ξέρεις ότι είμαι εύκολη. Δηλαδή ότι θέλω εύκολες συνταγές, εντάξει; Μην παρεξηγούμεθα, παντρεμένη γυναίκα! ( 3 months and counting!) Σου έχω πεντανόστιμες – όλοι το λένε αλλά πραγματικά είναι- πατατούλες με σάλτσα μυρωδάτης κόκκινης τομάτας. Αποζητάνε άπλετη φέτα και ψωμί!

dav

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ:

  • 2-3 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 1-2 πατάτες ανά άτομο, ξεφλουδισμένες, πλυμένες και κομμένες «κυδωνάτες» (δηλαδή στα 4)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο, πλυμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα κονκασέ (τομάτα ψιλοκομμένη)
  • 2 κουτ. σούπας πάστα τομάτας
  • 2 κουτ. σούπας αλάτι (ανάλογα την ποσότητα πατάτας)
  • 2 κουτ. γλυκού πιπέρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • φέτα (προαιρετικό αλλά άκουσέ με!)
  • πολύ από το αγαπημένο σου ψωμί (προαιρετικό αλλά άκουσέ με, ντε!)

ΠΩΣ:

  1. Σε μεσαία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζεις το λάδι και τα κρεμμύδια. Μαγείρεψε για 3′-4′ μέχρι να γίνουν λίγο διάφανα.
  2. Βάλε και τις πατάτες και σωτάρισέ τες μέχρι να χρυσίσουν.
  3. Βάλε τα προϊόντα τομάτας, τον άνηθο, το αλατοπίπερο και 1 φλυτζ. νερό. Βάλε το καπάκι και μαγείρεψε για 20′-25′. Θέλεις οι πατάτες να είναι μαλακές αλλά να κρατάνε το σχήμα τους. Αν κάποιες λιώσουν, ώρα για πάρτυ! Η σάλτσα θα γίνει ωραία και πηχτή.
  4. Τρώγονται ζεστές.

dav

Πήρες αρκετή φέτα;;;; Ψωμί;

dav

Cheesy love from a huge potato lover,

Ευγενία

♥♥

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s