Cookies · Muffins · Pasta · Pinterest Try-outs · Pizza

4 Αγαπημένες Συνταγές από το Pinterest

——>> My English-speaking friends here are the links for all the recipes to follow!<<——–

 

Hello heartsnyumers and have a lovely October!

Ας μας φέρει αυτός ο μήνας ό,τι επιθυμούμε χωρίς απαγορεύσεις αφού ο Οκτώβριος δεν εχει «μη» ! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙ. ΟΚΤΩΒΒΒΒΒΡΙΟΣ χωρίς Μ ! Το ‘πιασες;

Πιάσε τώρα και 4 λουκούλιες συνταγούλες, αλμυρές και γλυκιές, που έχω δοκιμάσει κι έχω αγαπήσει.

Όχι μία, τέσσερις ! Επειδή πάει καιρός που δεν έχω γράψει εδώ. Επειδή κάτι καινούριο έχει ξεκινήσει. Επειδή η αγάπη μου για τα cakes με οδήγησε. Με φώτισε. Επειδή φτιάχνω όμορφες τούρτες και γευστικές (την ψώνισα;). Επειδή προσπαθώ να βελτιώνομαι παραγγελία-παραγγελία. Επειδή τις φτιάχνω με αυγά χωριάτικα από το περβόλ του μπαμπά. Επειδή το γουστάρω τρελά αυτό το μονοπάτι που περπατώ και μου τρώει μεγάλο μέρος της ενέργειάς μου και της σκέψης μου. Επειδή σκέφτομαι ότι έχω πολλά να μάθω αλλά και να δώσω. Να δημιουργήσω. Τόσα σχέδια στο κεφάλι μου, πώς θα τα πρωτοϋλοποιήσω; Κάνε κι εσύ παραγγελία για το Cake των ονείρων σου! Βρες με στην σελίδα μου στο Facebook ( Hearts ‘n’ Yums ) ή στο Instagram ( evgenia_heartsnyums ) κι εγώ θα βάλω το γούστο μου και το κέφι μου να αποδώσω αυτό που έχεις σκεφτεί ή βρει! ( ξεδιάντροπη διαφήμιση!).

4 συνταγές, λοιπόν, με πρωταγωνιστές τα λαχανικά.

  1. veggy-pizza
    Κι ας μην έχει αλλαντικά, αυτή η πίτσα είναι θεϊκιά!

    Πίτσα Λαχανικών

    Υγιεινή, σίγουρα vegetarian, βιταμινούχα πίτσα. Ελαφριά, εύκολη και νοστιμότατη! Με ψητά λαχανικά και μοτσαρέλα ενώνονται με αγάπη και δημιουργούν ένα φοβερό αποτέλεσμα! Μπορείς να προσθαφαιρέσεις ό,τι λαχανικά επιθυμείς!

         ΠΩΣ:

  • Βάζεις λίγο λαδάκι στο αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτεις 1 σκελίδα σκόρδο, σπασμένη. Μη σου καεί!
  • Προσθέτεις 1 pumaro , 1 κουτ. γλυκού πελτέ, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζαχαρίτσα. Βράζεις με το καπάκι, σε χαμηλή φωτιά, να φύγουν τα υγρά.
  • Στα 20′ ρίχνεις μέσα βασιλικό φρέσκο σε κομματάκια. Συνεχίζεις το βράσιμο.
  • Όσο βράζεις, (όχι εσύ, η σάλτσα!), σε ένα ταψί κόβεις 1 πράσινη πιπεριά, 1 κόκκινη πιπεριά, 1 κολοκυθάκι, 1/2 μελιτζάνα, 1 κρεμμύδι ξερό και τα ανακατεύεις με λίγο λαδάκι, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
  • Ψήνεις για 45′ στους 220.
  • Επάνω στη ζύμη της επιλογής σου, απλώνεις την σάλτσα, ρίχνεις τα λαχανικά, ελιές αν θες (ίου, εγώ δεν έβαλα!), 50 γρ τσένταρ τριμμένο (πίστεψέ με, κάνει την διαφορά!) και 250 γρ μοτσαρέλα.
  • Ψήνεις στους 220 για περίπου 20′. Πασπαλίζεις με λίγο ακόμα βασιλικό και καταβροχθίζεις!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

  1. spinach-pasta-salad

    Σαλάτα Ζυμαρικών με Τόνο και Σπανάκι.

    Γρήγορη και θρεπτική, με νοστιμιά και γλύκα.

ΠΩΣ:

  • Βράσε 2 φλυτζάνια από τα αγαπημένα σου ζυμαρικά.
  • Όσο βράζουν, ένωσε σε ένα μπολ 1/2 φλυτζ. μαγιονέζα, 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα, 2 κουτ. γλυκού ξίδι και 1/2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Στράγγιξε τα ζυμαρικά και ένωσέ τα με : την σάλτσα, 1 κονσέρβα τόνου (σε νερό, στραγγισμένος και σπασμένος σε κομματάκια), 1/2 φλυτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, 1 φλυτζ. αρακά (βρασμένο ή απλά αποψυχμένο), 1/2 τομάτα σε κομματάκια και 2 φλυτζ. σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο στον ατμό). Δοκιμάζεις κι αν θες προσθέτεις αλάτι και λαδάκι!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 

muffins

Muffins με Μπανάνα και Κολοκυθάκια.

Όπως κατάλαβες τα λαχανικά δεν τα γλιτώνεις σε αυτό το post! Δε μπορούσα να φανταστώ πως θα ταίριαζαν τα κολοκυθάκια σε γλυκό. Δίνουν υγρασία και αφρατεύουν το μείγμα. Δεν τα νιώθεις σε γεύση αλλά φχαριστιέσαι τη δροσιά τους! Χωρίς μίξερ και φύγαμε!

ΠΩΣ:

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200. Βουτυρώνεις κι αλευρώνεις ένα ταψί για muffins.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις 3/4 φλυτζ. ζάχαρη, 1/3 φλυτζ. καλαμποκέλαιο, 1/4 φλυτζ. ζάχαρη καστανή, 2 κουτ. σούπας γάλα της αρεσκείας σου, 2 βανίλιες, 2 λιωμένες μπανάνες και 1 κουτ. γλυκού κανέλα.
  • Τρίψε 1 μέτριο κολοκυθάκι και στείψ’το να βγάλει τα υγρά του. Πρόσθεσέ το στο μείγμα μαζί με 1 1/2 φλυτζ. αλεύρι, 1 κουτ. σούπας baking powder και 1 τσιμπιά αλάτι. Μην ανακατέψεις υπερβολικά.
  • Μοίρασε το μείγμα στο ταψί, γεμίζοντας τις θηκούλες κατά τα 3/4. Ρίξε από πάνω λίγες σταγόνες σοκολάτας. Ψήσε για 10′ και μετα χαμήλωσε στους 180 για 8′ περίπου ή μέχρι να έχουν χρυσίσει και φουσκώσει. Βάλε και μια οδοντογλυφίδα να δεις αν βγαίνει καθαρή.
  •  Θέλουν 10′ να κρυώσουν και κρατάνε 6 μέρες εκτός ψυγείου. Αν μείνουν!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 

cookiesmeltvol2

Cookies με Πορτοκάλι και Σοκολάτα

Αυτά τα cookies είναι μία παραλλαγή των αγαπημένων μου. Μία έμπνευση στιγμής για όταν δεν θες πολύ σοκολάτα. Κι όμως, συμβαίνει!

ΠΩΣ:

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 και βάζεις λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύεις 2 1/2 φλυτζ. αλεύρι και 1/2 κουτ. γλυκού σόδα.
  • Λιώνεις 1/2 φύτζ. βούτυρο και το βάζεις σε ένα μπολ. Εκεί προσθέτεις 1 1/2 φλυτζ. ζάχαρη, 1 βανίλια, 3 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού και 2/3 κούπας κεφίρ (το αρμόδιο για την υγρασία στα μπισκοτάκια αυτά!) κι ανακατεύεις καλά.
  • Εκεί προσθέτεις και το μείγμα του αλευριού σταδιακά κι ανακατεύεις καλά.
  • Τέλος ρίχνεις μέσα 2 φλυτζ. σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύεις.
  • Πλάθεις μπαλάκια και τα αραδιάζεις στο ταψί με απόσταση γιατί απλώνονται στο ψήσιμο! Ψήνεις για 10′-12′ και τα βγάζεις ακόμα κι αν σου φαίνονται μαλακά πολύ! Όταν κρυώσουν θα πάρουν τη σωστή πυκνότητα. Αυτή που τρώς και γουρλώνεις τα μάτια από την απιστευτάμπλ απόλαυση!!

 

Σε έπεισα να μπεις στην κουζίνα και να απολαύσεις;

Καλή επιτυχία!!

Love,

Ευγενία ♥♥

Advertisements

One thought on “4 Αγαπημένες Συνταγές από το Pinterest

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s