Cake

Κέικ Λεμονιού με Γλάσο Λεμονιού

Αυτό το κέικ της Μανούλας μου είναι λουκούμι! Εύκολο και πεντανόστιμο! Με αυτό έχω φτιάξει φοβερά Cake Balls Λεμονιού με Philadelphia , χρησιμοποιώντας τη μισή δόση. Εδώ όμως το απολαμβάνεις ολόκληρο, με το ζαχαρένιο γλάσο του σε όλο του το μεγαλείο.

dav

Είναι πλούσιο σε γεύση με βελούδινη υφή και απόλυτα εθιστικό! Ειδικά βουτηγμένο σε ένα ποτήρι κρύο γάλα! Ή κάτω από παγωτό! You have been warned!

dav

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ (για ένα ταψί 33*23 εκ.- είναι αρκετά μεγάλη ποσότητα και δεν χωράει σε κλασσική φόρμα κέικ):

για το κέικ

  • 5 αυγά 
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 500 ml γάλα (εγώ ξέρεις · αμυγδάλου!)
  • 425 γρ. αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια (προτιμώ υγρή)
  • 2 φακελάκια baking powder (40 γρ.)
  • ξύσμα λεμονιού από 2 λεμόνια, ΑΚΕΡΩΤΑ και πλυμένα
  1. Στον κάδο του μίξερ, με το Κ, χτυπάς το βούτυρο σε μεσαία ταχύτητα για 5′, μέχρι να αφρατέψει.
  2. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 C.
  3. Βουτυρώνεις το ταψί σου και το αλευρώνεις. Το χτυπάς ανάποδα για να φύγει το περιττό αλεύρι.
  4. Σε ένα μπολ βάζεις τους κρόκους και σε ένα άλλο μπολ βάζεις τα ασπράδια.
  5. Στο βούτυρο προσθέτεις τον 1ο κρόκο και χτυπάς για 2′.
  6. Προσθέτεις λίγη ζάχαρη και χτυπάς για 2′.
  7. Προσθέτεις τον 2ο κρόκο και χτυπάς για 2′ Μετά λίγη ζάχαρη και χτυπάς για 2′. Συνεχίζεις εναλλάξ μέχρι κρόκοι και ζάχαρη να τελειώσουν.
  8. Προσθέτεις την βανίλια και το ξύσμα.
  9. Τώρα, εναλλάξ πάλι, ρίχνεις γάλα και αλεύρι και baking powder μέχρι να ενωθούν. Σβήνεις το μίξερ.
  10. Χτυπάς τα ασπράδια για 5′ να αφρατέψουν και να σχηματίζουν κορυφές ανάλαφρες.
  11. Με σπάτουλα, προσθέτεις τα ασπράδια στο μείγμα του κέικ και τα διπλώνεις με κινήσεις κυκλικές. Μην το παρακάνεις με το ανακάτεμα. Να μη φύγει ο αέρας.
  12. Ρίχνεις στο ταψί και ψήνεις για περίπου 1 ώρα. Στα μισά, κάλυψε το ταψί με αλουμινόχαρτο να μην καεί η επιφάνεια.
  13. Τρύπα το κέικ με μαχαίρι κι αν βγει καθαρό είναι έτοιμο! Θέλει 15′ εκτός φούρνου να κρυώσει.
  14. Είναι μεγάλο το κέικ κι έτσι δεν θα μπορείς να το μεταφέρεις σε πιατέλα εύκολα. Οπότε το γλάσο θα πέσει εδώ.

για το γλάσο λεμονιού

  • 300 γρ. άχνη ζάχαρη
  • χυμό από 1 λεμόνι

Η Μανουλίτσα μου μού έμαθε ότι μπορείς να κάνεις γλάσο ζάχαρης με άχνη και λίγες κουταλιές σούπας νερό ή όποιο άλλο υγρό θες.

  1. Σε ένα μπολ, βάλε τη ζάχαρη κι άρχισε βάζοντας μόνο 2 κουταλιές της σούπας χυμό.
  2. Ανακάτεψε. Θέλεις ένα υγρό πηχτό. Αν παραείναι πηχτό, βάλε κι άλλη κουταλιά χυμό. Αν είναι πολύ νερουλό βάλε κι άλλη ζάχαρη.
  3. Ρίξε το γλάσο πάνω στο κέικ και με το πίσω μέρος του κουταλιού γρήγορα άπλωσέ το καλά. Παγώνει γρήγορα!
  4. Αν το αφήσεις ήσυχο για καμιά ωρίτσα θα είναι τέλεια η υφή του συνολικά.

dav

dav

dav

dav

Κρατσανιστό λεμονάτο γλάσο πάνω από ένα βελούδινο πλούσιο κέικ λεμονιού. Σάλιααααααααααα!!!

Ευγενία ♥♥

Advertisements

4 thoughts on “Κέικ Λεμονιού με Γλάσο Λεμονιού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s