Cake

Cake Balls Λεμονιού με Philadelphia

Πόσο χαρούμενη είμαι που έφτιαξα αυτές τις μπαλίτσες γλύκας, δεν περιγράφεται!

dav

Είχα Philadelphia στο ψυγείο και ήθελα να φτιάξω κάτι μικρό να κεράσω φίλους που θα έρχονταν σπίτι. Ήθελα να είναι λευκό και λεμονάτο, άρα ήξερα πως το Κέικ Λεμονιού θα ήταν τέλειο με την υγρή και πλούσια υφή του και θα έδενε σωστά με το τυρί κρέμα. Έκανα λοιπόν τις μπαλίτσες μου και τις βούτηξα σε λευκή σοκολάτα! Αγνή Κόλαση!

Μπορείς να τις φτιάξεις μία μέρα πριν και να παγώσουν καλά προτού σερβιριστούν.

Η συνταγή για το κέικ είναι για μεγάλη ποσότητα, οπότε εγώ απλά έκανα τη μισή δόση. Και για να μη σε βασανίσω, σου ξαναγράφω τα βήματα εδώ!

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ (για 30 περίπου μπαλάκια):

για το κέικ:

  • 130 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 605 γρ. αλεύρι (1 2/3 φλυτζ.)
  • 260 γρ ζάχαρη (1  1/3 φλυτζ.)
  • 1/2 κουτ. γλυκού βανίλια
  • 1 φακελάκι baking powder (20 γρ.)
  • 250 ml γάλα (εγώ έβαλα αμυγδάλου)
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  1. Στον κάδο του μίξερ, με το Κ, χτυπάς το βούτυρο σε μεσαία ταχύτητα για 5′, μέχρι να αφρατέψει.
  2. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 C.
  3. Βουτυρώνεις ένα μικρό ταψί σου και το αλευρώνεις. Το χτυπάς ανάποδα για να φύγει το περιττό αλεύρι.
  4. Σε ένα μπολ βάζεις τους κρόκους και σε ένα άλλο μπολ βάζεις τα ασπράδια.
  5. Στο βούτυρο προσθέτεις τον 1ο κρόκο και χτυπάς για 2′.
  6. Προσθέτεις λίγη ζάχαρη και χτυπάς για 2′.
  7. Προσθέτεις τον 2ο κρόκο και χτυπάς για 2′ Μετά λίγη ζάχαρη και χτυπάς για 2′. Συνεχίζεις εναλλάξ μέχρι κρόκοι και ζάχαρη να τελειώσουν.
  8. Προσθέτεις την βανίλια και το ξύσμα.
  9. Τώρα, εναλλάξ πάλι, ρίχνεις γάλα και αλεύρι και baking powder μέχρι να ενωθούν. Σβήνεις το μίξερ.
  10. Χτυπάς τα ασπράδια για 5′ να αφρατέψουν και να σχηματίζουν κορυφές ανάλαφρες.
  11. Με σπάτουλα, προσθέτεις τα ασπράδια στο μείγμα του κέικ και τα διπλώνεις με κινήσεις κυκλικές. Μην το παρακάνεις με το ανακάτεμα. Να μη φύγει ο αέρας.
  12. Ρίχνεις στο ταψί και ψήνεις για περίπου 1 ώρα. Στα μισά, κάλυψε το ταψί με αλουμινόχαρτο να μην καεί η επιφάνεια.
  13. Τρύπα το κέικ με μαχαίρι κι αν βγει καθαρό είναι έτοιμο! Θέλει 15′ εκτός φούρνου να κρυώσει.

για τα Cake Balls:

  • 250 γρ. τυρί κρέμα Philadelphia
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
  • 4 πλάκες λευκής σοκολάτας
  • 1 κουτ. γλυκού καλαμποκέλαιο
  • ξύσμα από μισό λεμόνι, ΑΚΕΡΩΤΟ και πλυμένο
  1. Στο μπολ του μίξερ χτύπα μαζί το τυρί, το βούτυρο, τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  2. Κόψε το κέικ σου σε μεγάλα κομμάτια, αφαιρώντας καμμένα σημεία ή σκληρή κόρα.
  3. Με τα χέρια σου, πάνω από το μείγμα τυριού, θρυμμάτισε το κέικ και ζύμωσε το μείγμα καλά. ΜΗΝ το δοκιμάσεις!! Θα εθιστείς και η όλη φάση θα τελειώσει εκεί!!!!!

4. Βάλε το μείγμα στο ψυγείο για 30′ όσο καθαρίζεις την κουζίνα σου!!

5. Πλάσε το μείγμα σε μπαλάκια όσο ένα μεγάλο καρύδι.

dav

6. Τοποθέτησέ τα σε 2 πιάτα μεγάλα και βάλ’ τα πάλι στο ψυγείο. Σημαντικό για να μην σου διαλυθούν όταν βουτάνε σε καυτή σοκολάτα!

7. Λιώσε την σοκολάτα σε μπεν-μαρί (Βάζεις σε μια κατσαρολίτσα λίιιγο νερό να ζεσταίνεται απαλά κι από πάνω της βάζεις άλλη κατσαρόλα να την καλύπτει. Μέσα σε αυτήν θα λιώσεις τη σοκολάτα με την βοήθεια της θερμότητας από το νερό που ζεσταίνεται.) Σπάσε την σοκολάτα σε κομμάτια κι ανακάτευε σιγά-σιγά να λιώσει.

8. Πρόσθεσε το λάδι κι ανακάτεψε να γυαλίσει.

9. Στρώσε λαδόκολλα σε μια μεγάλη πιατέλα.

10. Πάρε το πρώτο πιάτο μπαλάκια από το ψυγείο.

11. Βάλε ένα μπαλάκι στη σοκολάτα και με δυο κουταλάκια γύρισέ το να καλυφθεί καλά. Σήκωσέ το (το τιμημένο) στράγγιξε την περιττή σοκολάτα (προσεκτικά μην κόψεις κομμάτι για να μην μείνει μέσα στην σοκολάτα) και τοποθέτησέ το στην πιατέλα με την λαδόκολλα.

12. Κάθε φορά που βάζεις μερικά μπαλάκια στην πιατέλα στόλισέ τα με λίγο ξύσμα λεμονιού.

13. Τα κρατάς στο ψυγείο για 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.

dav

dav

 

dav

Δεν χρειάζεται να βγουν λεία και ομοιόμορφα! Έτσι είναι πιο homemade και φαίνονται λαχταριστά! Ένα δεν φτάνει, στο λέω. Πες 2-3 και βλέπουμε…

Ευγενία ♥♥

Advertisements

2 thoughts on “Cake Balls Λεμονιού με Philadelphia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s