Pasta

Ψευτοπαστίτσιο με Μελιτζάνες

Hello there friends!

Όταν θες παστίτσιο σαν τρελή και μουσακά σα μανιακή αλλά δεν έχεις ούτε κιμά ούτε πατάτες τί κάνεις;; Παντρεύεις – εντάξει, είπαμε, τρελαίνομαι για γάμους!- τα δύο σε ένα τέλειο φαγητό φούρνου με ζυμαρικά και μελιτζάνες! Ψευτοπαστίτσιο, λοιπόν, με ωραία μεταξένια μπεσαμέλ.

dav

Τώρα που σου γράφω πίνω σόδα μπας και χωνέψω το 1, εντάξει 2 εχμμμ…, κομμάτια που έφαγα! Μου πήρε λίγη ώρα να ετοιμάσω το φαγητό αλλά το αξίζει και μου άξιζε! Αξία ανεκτίμητη!

sdr

 

Για την σάλτσα Τομάτας:

dav

  • 1 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κονσέρβα τομάτες κονκασέ
  • 1/2 κουτάκι χυμό τομάτας (ή 2-3 τομάτες φρέσκιες στυμμένες)
  • 2 κουτ. σούπας πάστα τομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
  1. Σε κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά σοτάρεις τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο ελαιόλαδο να καραμελώσουν.
  2. Προσθέτεις τα προϊόντα τομάτας, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
  3. Προσθέτεις 1/2 φλυτζ. νεράκι κι αφήνεις την σάλτσα να σιγοβράσει και να δέσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  4. Την αφήνεις στην άκρη.

 

Για τις μελιτζάνες:

dav

  • 4 μεσαίες μελιτζάνες, πλυμμένες και κομμένες σε φέτες
  • λαδάκι
  1. Σε μπολ με νερό κι αλάτι αφήνεις τις μελιτζάνες για 30′ να ξεπικρίσουν. Όσο ξεπικρίζουν, μπορείς να βράσεις τα ζυμαρικά σου (1 πακέτο) και να τα ζεματίσεις.
  2. Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό, σε μεσαία φωτιά, ρίχνεις λιγάκι λάδι και μόλις κάψει, ρίχνεις τις φέτες μελιτζάνας (αφού τις στραγγίξεις και τις ζουλήξεις να βγάλουν το περιττό νερό) και τις αφήνεις για 3′ σε κάθε πλευρά.
  3. Τις βγάζεις, ρίχνεις πάλι λίγο λαδάκι για τις επόμενες.
  4. Αφήνεις στην άκρη.

 

Για τη Μπεσαμέλ:

  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 5 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1/2 λίτρο γάλα (εγώ βάζω αμυγδάλου και γίνεται πιο ελαφριά)
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
  • 2 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 100 γρ τριμμένο τυρί, λίγο πικάντικο
  1. Σε μεσαία φωτιά, ρίχνεις το λάδι να ζεσταθεί καλά και προσθέτεις το αλεύρι.
  2. Ανακατεύεις γρήγορα, για 2′-3′, να ενωθούν τα υλικά και να σχηματίσουν μια ρευστή μάζα.
  3. Χαμηλώνεις και σε μικρές δόσεις ρίχνεις το γάλα, πάλι ανακατεύοντας να ενωθούν καλά. Θες να έχεις μια ρευστή μπεσαμέλ.
  4. Προσθέτεις το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και το τυρί κι ανακατεύεις. Σβήνεις κι αφήνεις στην άκρη!

Ώρα για ένωση!:

  • λαδάκι
  • 200 γρ φέτα θρυμματισμένη
  • 2 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
  1. Σε ταψί (εγώ έβαλα 35 * 25 εκ) ρίχνεις λαδάκι και βάζεις τα μισά μακαρόνια.
  2. Καλύπτεις με μελιτζάνες κι από πάνω φέτα.

3.Απλώνεις τη μισή σάλτσα τομάτας.

IMG_20161013_130931.jpg

4. Προσθέτεις τα υπόλοιπα ζυμαρικά, καλύπτεις με μελιτζάνες, φέτα και σάλτσα.

5. Καλύπτεις με τη μπεσαμέλ και ρίχνεις από πάνω την φρυγανιά.

7. Ψήνεις για 40′ στους 220, να ροδίσει η μπεσαμέλ με ωραία κρούστα.

dav
Golden Crusty Paradise

9. Το αφήνεις να κρυώσει για 10′ (αν αντέχεις) και σερβίρεις σε κομματάρες!

 

dav
Need a fork?

mde

Μη σου φαίνεται δύσκολο! Απλά θέλεις 3-4 βήματα διαφορετικά αλλά πανεύκολα! Ενώνεις κι απολαμβάνεις! Και κάποιος άλλος σου πλένει τα μπολ!!!

Love,

Evgenia ♥♥♥

Advertisements

2 thoughts on “Ψευτοπαστίτσιο με Μελιτζάνες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s