Desserts

Banoffee (English- Greek lesson!)

Words cannot describe the sweetness and grace of this scrumptious dessert. Bananas + toffee made love and created the Banoffee! You know I love bananas, as I have told you in my Banana and Blueberry Muffins recipe, and in this cookie-based dessert, they match perfectly with the sugary flavor of the golden lava that toffee is.

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την γλύκα και χάρη αυτού του πεντανόστιμου γλυκού. Οι μπανάνες και η καραμέλα έκαναν έρωτα και δημιούργησαν το Banoffee! Ξέρεις ότι αγαπώ τις μπανάνες, όπως είπα στην συνταγή μου για Banana & Blueberry Muffins, και σε αυτό το γλυκό με μπισκοτένια βάση, ταιρίαζουν απόλυτα με την ζαχαρώδη γέυση αυτής της χρυσαφένιας λάβας που λέγεται καραμέλα.

dav
Saliva drooling! Σαλάκια τρέχουν!

I have a preference for desserts that have easy steps that anyone can understand and put together. The only thing you need to make ahead is the toffee, which is very simple but takes time. So, prepare it the night before and you’re good to go.

Προτιμώ τα γλυκά που έχουν εύκολα βήματα που όλοι μπορούν να καταλάβουν και να υλοποιήσουν. Το μόνο που χρειάζεται να φτιάξεις από πριν είναι η καραμέλα, που είναι πολύ απλό αλλά λίγο χρονοβόρο. Επομένως, ετοίμασέ την την προηγούμενη νύχτα και είσαι έτοιμος.

dav

I also adore recipes which you can bring a little closer to your liking. And that’s what I did here by adding salty cashew nuts on the caramel toffee (besides, toffee always needs a pinch of salt), as well as finishing the dessert not with the traditional whipped cream (which I honestly hate and find useless- except in rare occasions). Finally, for the toppings, you can just let your imagination run wild and go crazy with your favorite treats!

Doesn’t it sound tempting already? Let’s start!

Επίσης λατρεύω τις συνταγές τις οποίες μπορείς να φέρεις λίγο περισσότερο στα γούστα σου. Κι αυτό ακριβώς έκανα εδώ προσθέτωντας αλμυρά κάσιους στην καραμέλα (εξάλλου η καραμέλα πάει πάντα με λίγο αλατάκι), καθώς και τελειώνοντας το γλυκό όχι με την παραδοσιακή σαντιγύ (την οποία ειλικρινά απεχθάνομαι και βρίσκω άχρηστη – εκτός από εξαιρέσεις.) Τέλος, για το στόλισμα επάνω, άφησε την φαντασία σου αχαλίνωτη και κάνε ότι γουστάρεις με τα αγαπημένα σου γλυκίσματα!

Δεν ακούγεται προκλητικό; Ας αρχίσουμε!

WHAT YOU NEED:

  • 1 can of sweetened condensed milk
  • 1 bag of ready-to-make vanillia flavored custard cream
  • milk – as required for the cream – I used almond milk
  • 1 1/2 packet of digestive cookies – I prefer the original ones, the McVities
  • 2 tablespoons butter in room temperature
  • 2 1/2 bananas in slices
  • 2 tablespoons cashew nuts crushed
  • chocolate drops,chocolate pieces scraped, fruits, nuts
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα εβαπορέ
  • 1 σακουλάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής
  • γάλα όσο χρειάζεται η κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες – εγώ έβαλα γάλα αμυγδάλου
  • 1 1/2 πακέτο μπισκότα digestive -προτιμώ τα αυθεντικά, τα McVities
  • 2 κουταλές σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 1/2 μπανάνες σε φέτες
  • 2 κουταλιές σούπας τριμμένα κάσιους αλατισμένα
  • σταγόνες σοκολάτας, σοκολάτα τριμμένη, φρούτα, ξηρούς καρπούς

KNOW HOW:

           1. Put the can of milk, unnopened as it is, in a pot filled with water to the brim. Boil for 3 hours at high heat, or 1 hour in a pressure cooker, checking every now and then to refill since you don’t want the level of the water to drop below the height of the can. / Βάλε το αλουμινένιο κουτί γάλα , κλειστό όπως είναι, σε μια κατσαρόλα με νερό γεμάτη ως το χείλος. Βράσε για 3 ώρες, ή 1 ώρα σε χύτρα ταχύτητος, κοιτάζοντας κάθε τόσο να το ξαναγεμίζεις για να μην πέφτει η στάθμη κάτω από το κουτί.

       2. Turn the heat off and let it cool for at least 5 hours. Be careful! Don’t use it immediately because the content will spill out and burn you. / Σβήσε το μάτι και άστο να κρυώσει για τουλάχιστον 5 ώρες. Πρόσεχε! Μην το χρησιμοποιήσεις αμέσως γιατί θα βγει το περιεχόμενο και θα σε κάψει. 

       3. Once you open it, after it has cooled down completely, you»ll see that miraculously you have toffee ready without having done anything actually! Use a spatula to empty the toffee in a bowl. / Μόλις ανοίξεις το κουτί, αφού έχει κρυώσει τελείως, θα δεις ότι μυστηριωδώς έχεις έτοιμη καραμέλα χωρίς να’χεις κάνει τίποτα ουσιαστικό! Με μια σπάτουλα άδειασέ την σε ένα μπολ.

4.  Make the cream , as directed on the bag- whisk the content with some milk- and set aside. /  Κάνε την κρέμα, όπως λέει στο σακουλάκι – χτυπάς το περιεχόμενο με λίγο γάλα –  άστο στην άκρη.

5. With a whisk, mix the toffee so that it reaches a smoother consistency. Set aside. / Με ένα σύρμα, ανακάτεψε την καραμέλα για να γίνει πιο λεία. Άστην στην άκρη.

dav

6. In a blender, crush the cookies to look like dirt. Add in a bowl. / Στο μπλέντερ, σπάσε τα μπισκότα να μοιάζουν σαν χώμα.

7. Add the butter and using your hands squeeze it along with the cookie dirt to moisten it and make it consistent. /  Πρόσθεσε το βούτυρο και με τα χέρια σου ζούλησέ το με το μπισκοτοχώμα, να του δώσεις υγρασία, σαν λάσπη.

8. Put the cookie dirt in a tart mould and using a spoon backwards, press it to smoothen the surface. / Βάλτο σε μία ταρτιέρα και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ανάποδα, πίεσε το να στρώσει την επιφάνεια.

dav

9. Scoop the toffee on top and using a spoon spread it and even it out.  /  Βάλε την καραμέλα από πάνω και άπλωσε την με ένα κουτάλι ομοιόμορφα.

dav

10. Sprinkle the crushed cashew nuts evenly. / Ρίξε τα κάσιους ομοιόμορφα.

11. Cover with the bananas. / Κάλυψε με τις μπανάνες.

dav

12. Pour the custard creme on top and spread evenly. / Ρίξε την κρέμα να παέι παντού.

13. Sprinkle with the chocolate drops (I used caramel drops) and with the scraped chocolate. /  Στόλισε με τις σταγόνες (εγώ έβαλα καραμελένιες) και με την τριμμένη κουβερτούρα.

14. Put in fridge for 5 hours or for 1 if you can’t wait!!!  What’s best, though, is to keep it int he fridge for a whole night./ Βάλε στο ψυγείο για 5 ώρες ή για μία αν δεν αντέχεις!!! Το καλύτερο βέβαια είναι να μέινει ένα ολόκληρο βράδυ μέσα.

dav
Smooth, sweet velvet!

Enjoy, my friends!

Love,

Evgenia ♥♥

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s