Desserts

Banoffee

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την γλύκα και χάρη αυτού του πεντανόστιμου γλυκού. Οι μπανάνες και η καραμέλα έκαναν έρωτα και δημιούργησαν το Banoffee! Ξέρεις ότι αγαπώ τις μπανάνες, όπως είπα στην συνταγή μου για Banana & Blueberry Muffins, και σε αυτό το γλυκό με μπισκοτένια βάση, ταιρίαζουν απόλυτα με την ζαχαρώδη γέυση αυτής της χρυσαφένιας λάβας που λέγεται καραμέλα.

dav
Σαλάκια τρέχουν!

Προτιμώ τα γλυκά που έχουν εύκολα βήματα που όλοι μπορούν να καταλάβουν και να υλοποιήσουν. Το μόνο που χρειάζεται να φτιάξεις από πριν είναι η καραμέλα, που είναι πολύ απλό αλλά λίγο χρονοβόρο. Επομένως, ετοίμασέ την την προηγούμενη νύχτα.

dav

Επίσης λατρεύω τις συνταγές τις οποίες μπορείς να φέρεις λίγο περισσότερο στα γούστα σου. Κι αυτό ακριβώς έκανα εδώ προσθέτωντας αλμυρά κάσιους στην καραμέλα (εξάλλου η καραμέλα πάει πάντα με λίγο αλατάκι), καθώς και τελειώνοντας το γλυκό όχι με την παραδοσιακή σαντιγύ (την οποία ειλικρινά απεχθάνομαι και βρίσκω άχρηστη – εκτός από εξαιρέσεις.) Τέλος, για το στόλισμα επάνω, άφησε την φαντασία σου αχαλίνωτη και κάνε ότι γουστάρεις με τα αγαπημένα σου γλυκίσματα!

Δεν ακούγεται προκλητικό; Ας αρχίσουμε!

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ:

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα εβαπορέ
  • 1 σακουλάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής
  • γάλα όσο χρειάζεται η κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες – εγώ έβαλα γάλα αμυγδάλου
  • 1 1/2 πακέτο μπισκότα digestive -προτιμώ τα αυθεντικά, τα McVities
  • 2 κουταλές σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 1/2 μπανάνες σε φέτες
  • 2 κουταλιές σούπας τριμμένα κάσιους αλατισμένα
  • σταγόνες σοκολάτας, σοκολάτα τριμμένη, φρούτα, ξηρούς καρπούς

ΠΩΣ:

           1.Βάλε το αλουμινένιο κουτί γάλα , κλειστό όπως είναι, σε μια κατσαρόλα με νερό γεμάτη ως το χείλος. Βράσε για 3 ώρες, ή 1 ώρα σε χύτρα ταχύτητος, κοιτάζοντας κάθε τόσο να το ξαναγεμίζεις για να μην πέφτει η στάθμη κάτω από το κουτί.

       2. Σβήσε το μάτι και άστο να κρυώσει για τουλάχιστον 5 ώρες. Πρόσεχε! Μην το χρησιμοποιήσεις αμέσως γιατί θα βγει το περιεχόμενο και θα σε κάψει.

       3. Μόλις ανοίξεις το κουτί, αφού έχει κρυώσει τελείως, θα δεις ότι μυστηριωδώς έχεις έτοιμη καραμέλα χωρίς να’χεις κάνει τίποτα ουσιαστικό! Με μια σπάτουλα άδειασέ την σε ένα μπολ.

4.  Κάνε την κρέμα, όπως λέει στο σακουλάκι – χτυπάς το περιεχόμενο με λίγο γάλα –  άστο στην άκρη.

5. Με ένα σύρμα, ανακάτεψε την καραμέλα για να γίνει πιο λεία. Άσ’ την στην άκρη.

dav

6. Στο μπλέντερ, σπάσε τα μπισκότα να μοιάζουν σαν χώμα.

7. Πρόσθεσε το βούτυρο και με τα χέρια σου ζούλησέ το με το μπισκοτοχώμα, να του δώσεις υγρασία, σαν λάσπη.

8. Βάλτο σε μία ταρτιέρα και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ανάποδα, πίεσε το να στρώσει την επιφάνεια.

dav

9. Βάλε την καραμέλα από πάνω και άπλωσε την με ένα κουτάλι ομοιόμορφα.

dav

10. Ρίξε τα κάσιους ομοιόμορφα.

11. Κάλυψε με τις μπανάνες.

dav

12. Ρίξε την κρέμα να πάει παντού.

13. Στόλισε με τις σταγόνες (εγώ έβαλα καραμελένιες) και με την τριμμένη κουβερτούρα.

14. Βάλε στο ψυγείο για 5 ώρες ή για μία αν δεν αντέχεις!!! Το καλύτερο βέβαια είναι να μείνει ένα ολόκληρο βράδυ μέσα.

dav
Smooth, sweet velvet!

Enjoy, my friends!

Ευγενία ♥♥

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s