Φαγάκι

Φακίτσες

Hello Heartsnyumers!

Ξέρω, ξέρω…«Σιγά το φαγητό» θα πεις! «Έφτιαξε αυτή φακές και σιγά μη με πείσει ότι είναι καλύτερες από μια ωραία ζουμερή πίτα με σουβλάκι» (ή όπως το λέτε εδώ σουβλάκι με καλαμάκι)!

dav

Μα έλα που όπως και στο Σπανακόριζο μου έχω μικρές τσαχπινιές που θα σε κάνουν να μουγκρίζεις τρώγοντας τις φακές μου, νιώθοντας πλήρης και χορτασμένος;!

Η πιο γρήγορη σούπα, που απολαμβάνεται όλη τη χρονιά, είναι εδώ για σένα για να περάσεις σε άλλο level μαγειρικής!

Είσαι έτοιμος; Πάρε ό,τι λαχανικό έχεις στο ψυγείο σου ή δες τι βάζω εγώ και φύγαμε!

lentils3

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ (για 4 μερίδες):

  • 1/2 πακέτο φακές (ξέρω ότι οι κόκκινες γίνονται ακόμα πιο γρήγορα!)
  • 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη
  • 2 καρότα, πλυμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, πλυμένη καλά, ξεσποριασμένη και κομμένη σε ροδέλες
  • αν έχω και κολοκυθάκι το ψιλοκόβω κι αυτό αλλά δεν είναι απαραίτητο να μπει!
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτάκι χυμό τομάτας
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας
  • 5 κουτ. σούπας ξύδι (απλό, βαλσάμικο, ή ότι σου αρέσει)
  • 1/2 φλυτζ. λάδι
  •  2 τσιμπιές αλάτι
  • 1 τσιμπιά πιπέρι
  • 1 μυτούλα κύμινο
  • 1 τσιμπιά πάπρικα γλυκειά
  • 1 τσιμπιά κουρκουμά (αν θες)

 

ΠΩΣ:

  1. Ρίχνω τις φακές στην κατσαρόλα με νεράκι να τις σκεπάζει και τις βράζω για λίγο, ίσα να κοχλάσουν. Τις αδειάζω σε σουρωτήρι.

lentils1

  1. Τις ξεπλένω και τις βάζω πίσω στην κατσαρόλα μαζί με τα λαχανικά, τα μπαχαρικά, τα προϊόντα τομάτας και το αλατοπίπερο.
  2. Βάζω νερό να τις καλύψει καλά.

3. Μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για 15′-20′, ανακατεύοντας περιστασιακά για να μπορώ να τσεκάρω αν το νερό δεν είναι αρκετό, αν έβρασαν καλά ή θέλουν κι άλλο. Θέλεις να έχουν λίγο ζουμάκι; Θέλεις να είναι πιο νερουλές; Από το γούστο σου εξαρτάται. Εγώ τις προτιμώ λίγο πιο πηχτές.

dav
Just a bit watery!

4. Δοκίμασε και το αλατοπίπερο στο τέλος, να δεις αν σου κάνει.

5. Σβήνεις και προσθέτεις το λάδι και το ξύδι. Δεν το βάλαμε από την αρχή για να μην γίνουν «βαριές».

dav

dav
All set! Feta cheese is always a must!

Μπορείς να βάλεις ξύδι σπιτικό για περισσότερη οξύτητα ή ακόμα και λουκάνικα για περισσότερη νοστιμιά! Τις φέρνεις στα μέτρα σου κι αυτό είναι που μου αρέσει! Μια σαλατούλα δίπλα, τυράκι κι είσαι ωραίος!

Love,

Evgenia ♥♥♥

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s