Spread and Sauce

Pumpkin Season

Hello there heartsnyumers!

Πόσο αγαπώ το Φθινόπωρο! Την κουβερτούλα που ρίχνεις πάνω σου όταν είσαι στον καναπέ, τα πρώτα ζεστά τσαγάκια, τις χοντρές καλτσούλες μέσα στο σπίτι, το στρώσιμο των χαλιών (έχω στρώσει εδώ κι ένα μήνα γιατί απλά λατρεύω αυτή την εποχή!), τις βόλτες στον δροσερό αέρα, τη μυρωδιά της βροχής, τα λαχανικά της εποχής, τα φρούτα που μοσχομυρίζουν και προμηνύουν τις γιορτές. Μανταρίνια, πορτοκάλια, μήλα. Αχ και τα καστανάκια που τόσο αγαπώ!

Και φυσικά η πανέμορφη πορτοκαλί κολοκύθα. Που σου τραβάει το μάτι με το φανταστικό της χρώμα. Που στη λαϊκή την βρίσκεις και σε μεγάλα κομμάτια και σε φωνάζει κυριολεκτικά «Πάρε μεεεε! Ψήηησε μεεε! Κάνε με ότι θεεεεες!!». Τιμάται τον Οκτώβριο λόγω Halloween αλλά είναι τόσο εύχρηστη και δέχεται τόσων παραλλαγών που μπορείς να την ευχαριστιέσαι κάθε μέρα σε κάθε παραλλαγή.

Pumpkin Season it is! Μετά την περσινή μου «εκπαίδευση» στο είδος νιώθω πιο κολοκυθένια από ποτέ. Έφτιαξα πουρέ με τον οποίο έφτιαξα μπισκότα και cupcakes, cake balls, πίτες και ταρτάκια. Επαρασύρθην και την απόλαυσα στο μεγαλείο της.

Για να προχωρήσεις, λοιπόν, σε κολοκυθοσυνταγές, πρέπει πρώτα να ετοιμάσεις αυτήν την πορτοκαλί θεά στην σωστή μορφή. Πουρέ δηλαδή,χωρίς νεράκι, έτοιμο για χρήση. Η κολοκύθα έχει 90% νερό το οποίο μπορεί να σου αλλοιώσει την σύσταση των συνταγών σου. Τα βήματα για να προλάβεις αυτό είναι απλά και λίγα. Και το 4ο βήμα είναι το μυστικό που θα σε σώσει!

 

pumpkin

 

  1. Την κόβεις στα δύο, αφαιρείς τους σπόρους και την βάζεις σε ταψί με αλουμινόχαρτο.
  2. Ψήσε στους 220, για περίπου 45′, μέχρι όταν μπήγεις το πηρούνι να έχει υφή βουτύρου.
  3. Αφαιρείς την φλούδα, βάζεις την κολοκύθα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές.
  4. Pour it in a pan and bake again until no waters appear when you trace a line with a spoon. Άδειασε τον πουρέ σε ένα ταψάκι και ψήσε στον αέρα, αυτή τη φορά, για 45′ ή μέχρι να μην υπάρχει νεράκι όταν με το κουτάλι σχηματίζεις μια γραμμή. Να ανακατέψεις και όσο ψήνεται δυο φορούλες.
  5. Έτοιμος ο κολοκυθοπουρές! Αντέχει στο ψυγείο 10 μερούλες. Μπαίνει σε όποια συνταγή θες.

Δεν είναι φανταστικό;

Happy Fall Pumpkin Baking Season!

Love,

Ευγενία ♥♥

Advertisements

3 thoughts on “Pumpkin Season

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s