Desserts

Χαλβάς με Καρύδα και Σοκολάτα

Αυτός ο χαλβάς είναι απίστευτος γιατί μου θυμίζει τόσο πολύ τη νοστιμιά του Bounty, εκείνου του μικρού πειρασμού με την καρύδα μέσα και τη σοκολάτα απ’έξω. Φυσικά και ακολούθησα τον βασικό συνδυασμό  «μισό-ένα-ενάμιση-δύο» που σε κάνει να θυμάσαι πάντα τα υλικά για τον απλό σιροπιασμένο χαλβά- τρικ που μου έμαθε η Μανουλίτσα μου. Γεια σου Μαμάάάάά!!! Εγώ απλά τον αναβάθμισα και τον πέρασα σε άάάλλο επίπεδο!

dav
Φέρτε μου ένα πιρούνι τώρα!

 ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ (για ένα μικρό χαλβά για 8-9 κομματάκια, αλλιώς διπλασίασε τις ποσότητες , ΑΝ είσαι καλός στα μαθηματικά!!)

τον κλασσικό συνδυασμό:

  • 1/2 ποτήρι λάδι (αραβοσιτέλαιο)
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρι χοντρό σιμιγδάλι
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας

και για την αναβάθμιση

  • 1/2 ποτήρι καρύδα τριμμένη (αυτή στο σακουλάκι)
  • 1/2 κουβερτούρα κλασσική σε κομματάκια
  • 1 χούφτα αμύγδαλα τριμμένα στο blender
  • 1/2 ποτήρι καρύδα για το πασπάλισμα από πάνω

ΠΩΣ:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω το νερό και τη ζάχαρη με ένα ξυλάκι κανέλας και το αφήνω να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Σβήνω.

       2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το λάδι και το ανάβω σε μέτρια φωτιά.

       3. Μόλις ζεσταθεί ρίχνω το σιμιγδάλι να το καψαλίσω, δηλαδή να γίνει σκούρο, όχι μαύρο. Το ανακατεύω συνέχεια να μην καεί για περίπου 10- 12 λεπτά.

       4. Μόλις πάρει το επιθυμητό καφέ χρώμα χαμηλώνω σε σιγανή φωτιά και ρίχνω κουτάλα-κουτάλα το σιρόπι, ανακατεύοντας ενδιάμεσα να «πιει» το υγρό καλά.

dav

5. Ρίχνω την καρύδα κι ανακατεύω.

dav

      5. Βγάζω τη μισή ποσότητα στο λίγο λαδωμένο σκεύος που θα αφήσω τον χαλβά να πάρει σχήμα (μπολ ή φόρμα κέικ) και στρώνω καλά.

dav

         6. Στον υπόλοιπο χαλβά στην κατσαρόλα ρίχνω την σοκολάτα και τα τριμμένα αμύγδαλα κι ανακατεύω. Το ρίχνω στο σκεύος και το στρώνω.

      7. Το αφήνω να κρυώσει για μισή ώρα και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα για να δροσιστεί!

       8. Κάλυψε το  σκεύος με μια πιατέλα και γύρισέ το ανάποδα να πέσει ο χαλβάς μαλακά και ήρεμα.

       9. Πασπαλίζω με καρύδα κι απολαμβάνω!!

dav

dav
Δύο στρώσεις, χρώματα!

 

Δύο στρώσεις πλούσιας καρυδο-σοκολατένιας γεύσης. Bounty σωστό, ε;

Love,

Evgenia ♥♥

 

Advertisements

One thought on “Χαλβάς με Καρύδα και Σοκολάτα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s