Desserts

Halvas Bounty (and a free greek-english lesson!)

Αυτός ο χαλβάς είναι απίστευτος γιατί μου θυμίζει τόσο πολύ τη νοστιμιά του Bounty, εκείνου του μικρού πειρασμού με την καρύδα μέσα και τη σοκολάτα απ’έξω. Φυσικά και ακολούθησα τον βασικό συνδυασμό  «μισό-ένα-ενάμιση-δύο» που σε κάνει να θυμάσαι πάντα τα υλικά για τον απλό σιροπιασμένο χαλβά- τρικ που μου έμαθε η Μανουλίτσα μου. Γεια σου Μαμάάάάά!!! Εγώ απλά τον αναβάθμισα και τον πέρασα σε άάάλλο επίπεδο!

This halvas recipe is incredibly similar to the taste and deliciouness of those little coconut and chocolate devils called Bounty. Of course I followed the basic ingredient combination of «half-one-one and a half- two» for the standard halvas with the sugar syrup – a trick my dear Mama taught me. Hello Mummyyyyyy!!! I just upgraded you…sorry..it…Beyonce came from inside me (and that’s another love of mine you will find out!) and it changed level!

dav
Φέρτε μου ένα πιρούνι τώρα! / Just bring me a fork!

 ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ (για ένα μικρό χαλβά για 8-9 κομματάκια, αλλιώς διπλασίασε τις ποσότητες , ΑΝ είσαι καλός στα μαθηματικά!!)

τον κλασσικό συνδυασμό:

  • 1/2 ποτήρι λάδι (αραβοσιτέλαιο)
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρι χοντρό σιμιγδάλι
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας

και για την αναβάθμιση

  • 1/2 ποτήρι καρύδα τριμμένη (αυτή στο σακουλάκι)
  • 1/2 κουβερτούρα κλασσική σε κομματάκια
  • 1 χούφτα αμύγδαλα τριμμένα στο blender
  • 1/2 ποτήρι καρύδα για το πασπάλισμα από πάνω

WHAT YOU NEED (for a small halvas of 8-9 small servings – otherwise double the amounts, IF you’re good at maths!!)

the classic combo of :

  • 1/2 glass (of water) vegetable oil
  • 1 glass sugar
  • 1 1/2 glass thick semolina
  • 2 glasses water
  • a cinnamon stick

and for the… let me let me upgrade ya, come on let me upgrade ya

  • 1/2 glass coconut flakes
  • 1/2 bar semi-sweet choclate chopped
  • 1 handfull almonds crushed in a blender
  • 1/2 glass extra coconut flakes for decorating

 

KNOW HOW:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω το νερό και τη ζάχαρη με ένα ξυλάκι κανέλας και το αφήνω να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Σβήνω. / In a small pot add the water, sugar and cinnamon stick and bring to boil for 10 minutes in medium heat. Turn the heat off.

 

       2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το λάδι και το ανάβω σε μέτρια φωτιά. / In a pot add the oil and turn on to medium heat.

       3. Μόλις ζεσταθεί ρίχνω το σιμιγδάλι να το καψαλίσω, δηλαδή να γίνει σκούρο, όχι μαύρο. Το ανακατεύω συνέχεια να μην καεί για περίπου 10- 12 λεπτά. / Once it’s warm add the semolina and stir until it’s golden brown, not black, for approximatelly 10-12 minutes.

 

       4. Μόλις πάρει το επιθυμητό καφέ χρώμα χαμηλώνω σε σιγανή φωτιά και ρίχνω κουτάλα-κουτάλα το σιρόπι, ανακατεύοντας ενδιάμεσα να «πιει» το υγρό καλά. Σβήνω. / When it turns brown, lower the heat and start pouring the sugar syrup in,  ladle by ladle, stirring,  until all of it is absorbed. Turn the heat off.

dav

5. Ρίχνω την καρύδα κι ανακατεύω. / Add the coconut flakes.

dav

      5. Βγάζω τη μισή ποσότητα στο λίγο λαδωμένο σκεύος που θα αφήσω τον χαλβά να πάρει σχήμα (μπολ ή φόρμα κέικ) και στρώνω καλά. / Take half of the amount out and in a lightly greesed bowl or cake mold , where the halvas will be shaped, and flatten the surface.

dav

         6. Στον υπόλοιπο χαλβά στην κατσαρόλα ρίχνω την σοκολάτα και τα τριμμένα αμύγδαλα κι ανακατεύω. Το ρίχνω στο σκεύος και το στρώνω. / In the rest of the halvas add the chocolate pieces and the crushed almonds and mix well. Put the mixture in the bowl, too, and flatten the surface.

 

       7. Το αφήνω να κρυώσει για μισή ώρα και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα για να δροσιστεί! / Leave it for half an hour to cool down and then put in fridge for 1 hour to cool some more.

       8. Κάλυψε το  σκεύος με μια πιατέλα και γύρισέ το ανάποδα να πέσει ο χαλβάς μαλακά και ήρεμα. / Take a big plate, cover the bowl and turn it upside down to let the halvas drop smoothly.

       9. Πασπαλίζω με καρύδα κι απολαμβάνω!! / Sprinkle with coconut flakes and enjoy!

dav

dav
Two layers, two colours!

 

Two layers of rich coconut and chocolate flavor with a little bit of crunchiness because of the almonds. Bounty, I’m telling you! Right?

Love,

Evgenia ♥♥

 

Advertisements

One thought on “Halvas Bounty (and a free greek-english lesson!)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s