Pinterest Try-outs · Rice · Vegetables

‘Αγριο Ρύζι με Κολοκυθάκια

——> My English speaking friends click here for the initial and original recipe.<——

Hey!

Πήρα φοβερά κολοκυθάκια από την λαϊκή (πρωτότυπο αφού τον τελευταίο καιρό δεν βλέπω ωραία προϊόντα στη λαϊκή) και θέλησα να φτιάξω ένα διαφορετικό πιάτο για το μεσημέρι, αλλά ελαφρύ και γρήγορο. Νόστιμο, θρεπτικό και εντυπωσιακό. Δε θα φανταζόσουν ότι τόσα λίγα βασικά υλικά συνθέτουν τόσο ωραίο φαγάκι!

dav

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ:

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 4 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 5-6 κολοκυθάκια σε κυβάκια
  • 220 γρ άγριο ρύζι (ή ό,τι άλλο)
  • ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
  • 1.5 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (ή άλλο τυράκι αλμυρούλι)
  • αλατοπίπερο κατά βούληση

ΠΩΣ:

  1. Γέμισε μία μεσαία κατσαρόλα με νερό και βράσε!
  2. Ρίξε το ρύζι, χαμήλωσε τη φωτιά, και μια τσιμπιά αλάτι να βράσει για περίπου 10′, να μαλακώσει και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
  3. Όσο το ρύζι βράζει, λιώσε το βούτυρο και το λάδι σε ένα wok (γουόκ) ή ένα βαθύ τηγάνι. Περίπου 2′.
  4. Ρίξε το κρεμμύδι και άφησε να διαφανήσει για περίπου 5′.
  5. Ρίξε τα κολοκυθάκια και το σκόρδο και ανακάτεψε για περίπου 10′.
  6. Ρίξε μέσα το ρύζι (με τα υγρά, αν έχει) και ανακάτεψε να καλυφθεί από το βουτυράκι.
  7. Ρίξε 1 ποτήρι νερό ακόμα αν το χρειάζεται για να κάνεις το ρύζι λίγο πιο «λασπωμένο».
  8. Πρόσθεσε τη ρίγανη, μια τσιμπιά πιπέρι, το ξύσμα και τον χυμό καθώς και δυο τσιμπιές αλάτι. Ανακάτεψε και σβήσε.
  9. Ρίξε το τυρί και νιώσε!!!

dav

Μαγεία στην απλότητα!

Love,

Ευγενία ♥♥

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s