Savory Pies

Η γρηγορότερη τυρόπιτα ever!

Λοιπόν, ήμουν σε δημιουργικό παροξυσμό και εκτός από γίγαντες ήθελα να φτιάξω και κάτι τυρένιο, σαν συνοδευτικό. Και όχι, δυστυχώς, δεν ήταν ώρα για γαριδάκια (που τόοοοοσο αγαπώ!). Ώσονούπο, όμως, ήταν ώρα να επιστρέψει ο κύρης του σπιτιού. Γρήγορα έψαξα τα τευτέρια μου και εύρηκα! Η συνταγή της γιαγιάς μου. Πιο εύκολη πεθαίνεις, με ένα γρήγορο μείγμα στο οποίο μπορείς να προσθέσεις ό,τι μυρωδικά σου αρέσουν.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ (για ένα μικρό ταψάκι):

  • 1/2 φλυτζάνα γάλα (εγώ είχα αμυγδάλου)
  • 1/2 φλυτζ, νερό
  • 1/2 φακελάκι baking powder
  • 4 κουτ. σούπας λάδι
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη με τα χέρια σου
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
  • 1/2 – 1 κουτ.γλυκού αλάτι (ανάλογα πόσο πιάνει το αλάτι σου)
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο, πάπρικα ή ό,τι άλλο εχεις και λαχταράς
  • 100 γρ. αλεύρι (είχα ολικής)
  • 100 γρ. σιμιγδάλι

ΠΩΣ:

  1. Σε ένα μπωλ, βάζεις όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύεις καλά με κουτάλι μέχρι το μείγμα να ενωθεί και να έχει κομμάτια φέτας.
  2. Επειδή η γιαγιά μου χρησιμοποιεί την θεωρία της σχετικότητας για τις ποσότητες και λέει «όσο αλεύρι πάρει», δες να το μείγμα σου κι αν είναι νερουλό πρόσθεσε λίγο αλεύρι ακόμα. Τελικά πρέπει να μοιάζει κάπως έτσι:

 

3. Σε ένα ταψάκι μικρό, ρίχνεις λίγο λαδάκι και προσθέτεις το μείγμα. Το ισιώνεις από πάνω με ένα κουτάλι.

4. α 15′ περίπου, στους 200, μέχρι να χρυσίσει και να φουσκώσει.

 

Enjoy!!!

Love,

Grandma and me! ♥♥

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s