Cookies · Pinterest Try-outs

Cookies με Κεφίρ και Σοκολάτα

——->> My English-speaking friends click here for the original recipe! <<—————- 

Για τον καινούριο μήνα και για τα blues του φθινοπώρου. Γιατί αγαπάς τον άνθρωπό σου. Γιατί μόλις γύρισες από τη γιόγκα. Γιατί οι συνάδελφοί σου θα σε αγαπούν για πάντα! Για το ΣΚ που έρχεται και το κέρασμα που θες να έχεις εύκαιρο για όσους φίλους περάσουν. Γιατί είναι εκείνες οι μέρες του μήνα. Γιατί είναι cookies και τα cookies είναι πάντα το σωστό! Γιατί, γιατί, γιατί…. Η λίστα είναι ατελείωτη και αυτά τα cookies θα τα φτιάξεις ατελείωτες φορές!

Είναι τόσο υγρά κι εθιστικά και μπορείς να τα φέρεις στα γούστα σου εύκολα, βάζοντας μέσα ότι επιπρόσθετο υλικό θέλεις. Φαίνονται αγοραστά και θυμίζουν soft kings αλλά δεν είναι, φίλε μου! Είναι πανεύκολα να τα φτιάξεις και απίστευτα υγρά! Το ξανάπα, ε; Φταίει το κεφίρ να ξέρεις!

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ:

  • 2 φλυτζ. αλεύρι (μία φορά έβαλα ολικής και βγήκαν λίγο πιο σφιχτά αλλά και πάλι υγρά!)
  • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλυτζ. βούτυρο λιωμένο
  • 3/4 φλυτζ. κακάο
  • 2 φλυτζ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια (ή 2 βανίλιες)
  • 2/3 φλυτζ. κεφίρ
  • 2 φλυτζ. σταγόνες σοκλάτας, μάυρης, λευκής, γάλακτος, καραμέλας, m&ms ….

ΠΩΣ:

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 C. Βάλε λαδόκολλα σε ταψί.
  • Σε μεσαίο μπολ, προσθέτεις το αλεύρι, την σόδα, το αλάτι και ανακατεύεις καλά.
  • Λιώνεις το βούτυρο και του προσθέτεις το κακάο. Ανακατεύεις καλά.

dav

  • Προσθέτεις το κεφίρ, την ζάχαρη και την βανίλια κι ανακατεύεις.

sdr

  • Σταδικά προσθέτεις το μείγμα του αλευριού κι ανακατεύεις πολύ καλά. Τέλος, βάλε τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακάτεψε.

dav

  • Πλάθεις μπαλάκια και τα απλώνεις στο ταψί με απόσταση επειδή απλώνουν στο ψήσιμο.
dav
Αυτή τη φορά απλά τα έβαλα με το κουτάλι, γι’αυτό έχουν πιο άγρια όψη. Άλλες φορές απλά τα πλάθω με τα χέρια μου σε μπαλάκια.
  • Ψήνεις για 10′-12′ και όχι παραπάνω. ΠΡΟΣΟΧΗ! Θα σου φαίνονται πολύ μαλακά αλλά όταν κρυώσουν θα έχουν την σωστή σύσταση. Trust me!

dav

  • Θέλουν 5 λεπτά να κρυώσουν στο ταψί και μετά τα μεταφέρεις σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

dav

sdr

dav
Αυτή τη φορά τα έπλασα με λίγο βούτυρο στα χέρια κι επίσης ψήθηκαν με κανονικό αλεύρι. Είδες διαφορά;

Καλή επιτυχία!

Love,

Ευγενία ♥♥

Advertisements

2 thoughts on “Cookies με Κεφίρ και Σοκολάτα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s